Tenis: Mihaela Buzărnescu a pierdut finala turneului WTA de la Hobart (Australia)

Tenis: Mihaela Buzărnescu a pierdut finala turneului WTA de la Hobart (Australia)

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de belgianca Elise Mertens cu 6-1, 4-6, 6-3, sâmbătă, în finala turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, un meci perturbat de ploaie în mai multe rânduri.

Buzărnescu (29 ani, 57 WTA), care a reuşit cel mai bun rezultat al carierei la Hobart, a cedat după două ore şi 31 de minute de joc efectiv, iar de luni va urca în clasamentul mondial pe locul 44, cea mai bună clasare a sa.

Mertens (22 ani, 36 WTA), a doua favorită, a câştigat titlul la Hobart pentru al doilea an consecutiv, după ce în 2017 a învins în finală o altă româncă, Monica Niculescu.

Belgianca a luat primul set fără drept de apel, cu 6-1, iar în actul secund cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4, când românca a reuşit un break, iar apoi şi-a adjudecat setul. În decisiv, la 1-1, Buzărnescu a ratat două mingi de break, iar Mertens a profitat de momentul bun şi s-a desprins pe tabelă la 5-2, încheind meciul cu 6-3, după o nouă întrerupere determinată de ploaie.

Buzărnescu a încheiat meciul cu 4 aşi, 4 duble greşeli, 39 de mingi direct câştigătoare, dar şi un număr enorm de erori neforţate, 57. Mertens a avut 6 aşi, 3 duble greşeli, a reuşit 23 de winners şi a făcut doar 27 de erori neprovocate.

Buzărnescu ocupa locul 541 în clasamentul mondial în urmă cu un an, iar în octombrie a devenit cea mai vârstnică debutantă în top 100 de la Tzipora Obziler care a urcat în prima sută WTA în februarie 2007, la vârsta de 33 de ani.

Mihaela Buzărnescu va primi un cec de 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA.

Mertens a învins-o pentru a treia oară pe Buzărnescu, după ce în 2015 s-a impus în optimi la Koksijde (Belgia, 25.000 dolari), cu 6-3, 6-2, şi în sferturi la Santa Margherita (Italia, 25.000 dolari), cu 2-6, 6-4, 6-3.

Cele două au fost şi partenere la dublu, câştigând un titlu ITF în 2015 la Tampico (Mexic, 50.000 dolari).

Buzărnescu va fi prezentă în premieră pe tabloul principal la Australian Open, însă o va înfrunta în primul tur pe a doua favorită, daneza Caroline Wozniacki.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență