Tenis: Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în finala turneului Winners Open (WTA)

Tenis: Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în finala turneului Winners Open (WTA)

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de egipteanca Mayar Sherif cu 7-6 (1), 6-4, sâmbătă, în semifinalele turneului Winners Open, primul turneu WTA de la Cluj-Napoca, dotat cu premii totale de 235.238 de dolari.

Buzărnescu (33 ani, 170 WTA) s-a înclinat după aproape două ore de luptă (1 h 56 min).


Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO



Sherif (25 ani, 119 WTA), care a devenit la Cluj-Napoca prima jucătoare egipteană care accede în sferturile unui turneu WTA, a început mai bine şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Buzărnescu a reuşit trei ghemuri la rând şi a condus pentru prima oară, cu 4-3. Românca a avut o minge de set la 6-5, dar în cele din urmă s-a ajuns în tiebreak. Enervată de o decizie a arbitrului, Buzărnescu şi0-a pierdut concentrarea şi a greşit mult în tiebreak, adjudecat de adversara sa cu 7-1.


Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Buzărnescu nu s-a regăsit nici în debutul setului secund, Sherif ajungând să aibă 4-0. Mihaela a avut o revenire remarcabilă şi a egalat, 4-4, dar Sherif a reuşit să câştige ultimele două ghemuri, setul (6-4) şi meciul.

Buzărnescu va primi un cec de 10.100 de dolari şi 110 puncte WTA.


Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Cealaltă semifinală le va opune pe germanca Andrea Petkovic, a doua favorită, şi pe sârboaica Aleksandra Krunic, venită din calificări.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski