Tenis: Mihaela Buzărnescu, în semifinalele turneului WTA de la Hiroshima

Tenis: Mihaela Buzărnescu, în semifinalele turneului WTA de la Hiroshima

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Hiroshima (Japonia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce a dispus de belgianca Alison van Uytvanck, a treia favorită, cu 6-4, 7-5.

Buzărnescu (31 ani, 125 WTA) a reuşit cel mai bun rezultat al său din acest an, fiind pentru prima oară când obţine trei victorii consecutive.

Românca a fost condusă în primul set cu 2-0, dar a câştigat patru ghemuri la rând şi a preluat controlul. Buzărnescu s-a impus cu 6-4 în primul act, după ce a salvat o minge de break la 4-3.

În setul al doilea, belgianca a luat primul ghem, dar a urmat o serie de trei consecutive câştigate de Buzărnescu. Van Uytvanck a reuşit egalarea la 4-4 şi a condus apoi cu 5-4, dar românca a legat trei ghemuri la rând şi s-a impus cu 7-5.

Fiecare jucătoare a avut câte 3 aşi, van Uytvanck (25 ani, 63 WTA) a avut 6 duble greşeli, iar Buzărnescu una. Belgianca a totalizat mai multe mingi câştigătoare, 28-22, dar a avut şi mai multe erori neforţate 35-31.

Buzărnescu are acum 2-1 în meciurile directe cu van Uytvanck. Buzărnescu s-a mai impus în 2017, în finală la Poitiers (Franţa, 100.000 dolari), cu 6-4 6-2, iar belgianca şi-a luat revanşa în 2018, la Budapesta, în optimi, cu 6-1, 6-0.

Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 11.300 dolari şi 110 puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe japoneza Nao Hibino, care a dispus vineri cu 6-4, 6-3 de principala favorită, taiwaneza Su-Wei Hsieh. Va fi prima confruntare dintre Mihaela şi Nao Hibino (24 ani, 146 WTA).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”