Tenis: Mihaela Buzărnescu, în semifinalele turneului ITF de la Izmir

Tenis: Mihaela Buzărnescu, în semifinalele turneului ITF de la Izmir

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, joi, în semifinalele turneului ITF de la Izmir (Turcia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, după ce a dispus cu 6-3, 6-1 de belgianca An-Sophie Mestach.

Buzărnescu s-a impus într-o oră și 34 de minute în fața unei adversare de 23 de ani, care ocupă locul 264 în clasamentul mondial.

Românca (29 ani, 267 WTA) a ajuns la opt victorii consecutive în circuitul ITF PRO, ea câștigând în weekend turneul de 60.000 de dolari de la Hodmezovasarhely (Ungaria) .

În penultimul act la Izmir, Buzărnescu o va înfrunta pe principala favorită, bulgăroaica Viktoria Tomova (22 ani, 182 WTA), pe care a învins-o în singurul meci direct, în 2011, la Dobrici (Bulgaria, 25.000 dolari), cu 6-3, 6-3, în optimi.

La dublu, niciuna dintre cele trei românce din semifinale nu a reușit să ajungă în ultimul act. Buzărnescu și Elena Gabriela Ruse, favoritele numărul doi, au fost întrecute cu 6-3, 6-0 de cuplul Emma Laine (Finlanda)/Kotomi Takahata (Japonia), cap de serie numărul trei, iar Raluca Georgiana Șerban și turcoaica Melis Sezer au fost eliminate cu 6-1, 6-2 de principalele favorite, An-Sophie Mestach (Belgia)/Nina Stojanovic (Serbia).

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”