Tenis: Mihaela Buzărnescu, învinsă în primul tur la Indian Wells (WTA)

Tenis: Mihaela Buzărnescu, învinsă în primul tur la Indian Wells (WTA)

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de americanca Jennifer Brady cu 3-6, 6-4, 6-2, joi, în prima rundă a turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari.

Brady (22 ani, 86 WTA) a început excelent meciul şi a condus cu 3-0, dar Buzărnescu (29 ani, 38 WTA) a avut o revenire formidabilă, câştigând şase ghemuri la rând şi primul set cu 6-3.

În actul secund, românca a condus cu 2-0, 3-2 şi 4-3, dar Brady a luat ultimele trei ghemuri şi setul (6-4). În decisiv, Buzărnescu a avut 1-0, dar americanca a egalat şi a realizat break-ul, pentru ca apoi să se desprindă decisiv şi să se impună cu 6-2, după două ore şi 6 minute de joc, în ciuda celor 10 duble greşeli (5 făcute de Buzărnescu).

Mihaela Buzărnescu va primi pentru participare un cec de 15.610 dolari şi 10 puncte WTA. Ea va evolua şi la dublu, alături de franţuzoaica Alize Cornet, contra perechii cehe Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cap de serie numărul şase.

Trei românce din cinci prezente pe tabloul principal de simplu vor juca în runda a doua. Simona Halep, principala favorită, o va întâlni pe Kristyna Pliskova, Irina Begu, victorioasă în faţa sârboaicei Aleksandra Krunic, o va înfrunta pe Karolina Pliskova, a cincea favorită, iar Sorana Cîrstea, care a dispus în primul tur de Monica Niculescu, va avea şi ea un meci greu, cu americanca Venus Willims, cap de serie numărul opt.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria