Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinalele turneului BRD Bucharest Open

Tenis: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinalele turneului BRD Bucharest Open

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului BRD Bucharest Open, după ce a învins-o în sferturile de finală pe chinezoaica Yafan Wang, numărul 84 în clasamentul WTA, cu scorul de 7-6 (4), 6-3.

Favorita numărul 2 a turneului, Mihaela Buzărnescu, a câştigat la tiebreak un prim set extrem de disputat care a durat o oră şi 16 minute. Jucătoarea română a reuşit prima un break, însă nu şi-a putut menţine avantajul, iar la scorul de 3-2 pentru Wang a avut o izbucnire nervoasă lovindu-se singură cu racheta în ochiul stâng. În urma loviturii ea şi-a deplasat lentila de contact şi a chemat medicul pentru a şi-o repoziţiona şi a putea continua meciul. Jocul Mihaelei Buzărnescu a continuat să fie însă destul de slab, adversara ei reuşind să conducă apoi cu 5-3. Pe final de set însă favorita numărul 2 a revenit şi a câştigat la tiebrek, 7-6 (4).

Setul secund a început cu jucătoarea chineză în ofensivă, aceasta reuşind să câştige pe serviciul româncei şi să facă 2-1. Imediat însă Buzărnescu a făcut rebreak-ul şi chiar s-a distanţat la 4-2. Chiar dacă şi-a mai pierdut o dată serviciul până la final, românca s-a impus în cele din urmă cu 6-3.

Jucătoarea română a reuşit 4 aşi în această partidă şi 3 duble greşeli, faţă de niciun as şi 3 duble greşeli ale chinezoaicei.

Prin calificarea în semifinalele turneului de la Bucureşti, Buzărnescu şi-a asigurat suma de 11.300 de dolari şi 110 puncte WTA.

În semifinale, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe croata Petra Martic, favorita numărul 4, care într-un alt meci din sferturile de finală disputat vineri, a învins-o pe Laura Siegemund (Germania) cu scorul de 7-5, 4-6, 6-4.
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa