Tenis: Mihaela Buzărnescu va juca finala turneului ITF de la Toyota (Japonia)

Tenis: Mihaela Buzărnescu va juca finala turneului ITF de la Toyota (Japonia)

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului ITF de la Toyota (Japonia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, după 6-1, 7-5 cu chinezoaica Jia-Jing Lu.

Buzărnescu (29 ani, 68 WTA), principala favorită, s-a impus într-o oră și 12 minute în fața asiaticei, cap de serie numărul cinci (28 ani, 229 WTA). Românca a reușit nu mai puțin de 9 ași, fiecare făcând câte 3 duble greșeli.

Aflată în cea mai bună perioadă a carierei, Buzărnescu a pierdut doar un meci din ultimele 14 disputate, câștigând titlul la Poitiers (Franța, 100.000 dolari) și jucând finala la Tokyo (100.000 dolari).

În ultimul act la Toyota, Buzărnescu o va înfrunta pe slovena Tamara Zidansek (19 ani, 149 WTA), a treia favorită, care a învins-o pe japoneza Junri Namigata, cap de serie numărul opt, în cealaltă semifinală, cu 6-1, 6-1.

Buzărnescu a învins-o pe Zidansek în singura lor confruntare, în urmă cu doi ani, în sferturile turneului ITF de la Zawada (Polonia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, scor 7-6 (5), 6-4.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro