Tenis: Monica Niculescu a reușit cea mai frumoasă lovitură a lunii aprilie în circuitul WTA

Tenis: Monica Niculescu a reușit cea mai frumoasă lovitură a lunii aprilie în circuitul WTA

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a ieșit învingătoare în ancheta pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii aprilie în circuitul profesionist feminin, anunță site-ul WTA.

Monica Niculescu s-a impus cu un procentaj covârșitor de 79%, devansându-le pe Angelique Kerber (9%), Sara Errani (5%), Laura Siegemund (5%) și Caroline Garcia (2%) în ancheta bazată pe voturile internauților.

Niculescu a candidat cu o fază reușită în meciul cu Petra Kvitova (Cehia), la Stuttgart, la scorul de 3-1 în favoarea româncei. Monica a finalizat un schimb disputat cu o lovitură de backhand în lung de linie.

Monica Niculescu a fost învinsă de Petra Kvitova cu 2-6, 7-6 (5), 6-2, pe 21 aprilie, în optimile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 693.900 dolari, după ce a ratat trei mingi de meci.

Celelalte jucătoare nominalizate pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii trecute sunt Caroline Garcia (Franța) la Charleston, italianca Sara Errani, pentru o fază reușită la Charleston, germancele Angelique Kerber și Laura Siegemund, pentru lovituri reușite la Stuttgart. Garcia a fost reținută în această anchetă cu o fază reușită în meciul cu Irina Begu de la Charleston, la scorul de 4-6, 5-2, 30-15. Begu a învins-o în primul tur la Charleston pe Carolina Garcia cu 6-4, 2-6, 7-6 (3).

De menționat că Monica Niculescu a fost de partea cealaltă a fileului la faza cu care Agnieszka Radwanska a câștigat ancheta pentru lovitura lunii martie în circuitul WTA, la Miami. Celelalte laureate ale anului au fost Caroline Wozniacki (ianuarie) și Agnieszka Radwanska (februarie).

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina