Tenis: Monica Niculescu, învinsă în primul tur la Gippsland Trophy (WTA)

Tenis: Monica Niculescu, învinsă în primul tur la Gippsland Trophy (WTA)

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost învinsă de germanca Laura Siegemund cu 7-5, 6-4, luni, la Melbourne, în prima rundă a turneului Gippsland Trophy (WTA), dotat cu premii totale de 565.530 dolari.

Niculescu (33 ani, 145 WTA), care a intrat pe tablou după îmbolnăvirea kazahei Zarina Dias, a cedat după aproape două ore de joc (1 h 58 min).

Siegemund (32 ani,51 WTA), cap de serie numărul 16, a fost condusă cu 3-0 în primul set, dar a câştigat cinci ghemuri la rând şi, după ce a ratat două mingi de set la 5-4, s-a impus cu 7-5 în primul act. Siegemund a început bine setul al doilea, cu 2-0, dar a fost egalată, iar apoi cele două au mers cap la cap până la 4-4, când germanca şi-a făcut serviciul, iar apoi a reuşit un break decisiv (6-4).

Niculescu se impusese în prima lor confruntare, care a avut loc tocmai în 2005, în primul tur la Sevilla, cu 5-7, 6-1, 6-2.

Monica va primi un cec de 3.000 de dolari şi un punct WTA.

La dublu, Patricia Ţig şi Monica Niculescu vor juca luni împotriva cuplului Caroline Garcia (Franţa)/Nadia Podoroska (Argentina).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...