Tenis: Monica Niculescu și Chan, în optimile probei feminine de dublu la Wimbledon

Tenis: Monica Niculescu și Chan, în optimile probei feminine de dublu la Wimbledon

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu și taiwaneza Hao-Ching Chan s-au calificat, vineri, în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului pe iarbă de la Wimbledon, după 6-3, 6-3 cu cuplul Ipek Soylu (Turcia)/Varatchaya Wongteanchai (Thailanda).

Niculescu și Chan, capi de serie numărul nouă, s-au impus într-o oră și 9 minute. Românca și-a egalat cea mai bună performanță a sa la Wimbledon în proba de dublu, turul al treilea, reușită în 2009.

Cel mai bun rezultat al Monicăi la turneele de Mare Șlem este atingerea sferturilor de finală, în 2010 la Roland Garros și 2012 la Australian Open.

Niculescu și Chan și-au asigurat un cec de 26.500 de lire sterline și 240 de puncte WTA, urmând să joace în optimi cu învingătoarele din meciul Lara Arruabarrena/Arantxa Parra Santonja (Spania) — Beatriz Haddad Maia (Brazilia)/Ana Konjuh (Croația).

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…