Tenis: Murray va fi adversarul lui Djokovic în finala de la Roland Garros

Tenis: Murray va fi adversarul lui Djokovic în finala de la Roland Garros

Britanicul Andy Murray, al doilea tenisman în ierarhia ATP, va fi adversarul liderului mondial, sârbul Novak Djokovic, în finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros.

Vineri, în a doua semifinală, Murray a trecut de elvețianul Stan Wawrinka, N.4 mondial și deținătorul titlului, în patru seturi, 6-4, 6-2, 4-6, 6-2. Murray, 29 de ani, este la prima sa finală pe zgura pariziană.

În prima semifinală, Djokovic a dispus fără emoții de austriacul Dominic Thiem , 6-2, 6-1, 6-4.

Djokovic, 29 de ani, a fost pentru al șaselea an consecutiv în semifinale la Roland Garros, turneu pe care nu l-a câștigat niciodată, de altfel singurul de Mare Șlem care îi lipsește din palmares. El a fost învins aici în finală în 2012, 2014 și 2015.

Finala feminină o va opune sâmbătă pe spaniola Garbine Muguruza, cap de serie N.4, liderului mondial, americanca Serena Williams.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Aristotel Bunescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…