Tenis: Nadal - Nu mă simt pregătit să câștig acum Australian Open

Tenis: Nadal - Nu mă simt pregătit să câștig acum Australian Open

Spaniolul Rafael Nadal, favorit 3 și finalistul de anul trecut, nu se simte pregătit pentru a câștiga anul acesta Australian Open, unde va avea un examen dificil încă din primul tur cu rusul Mihail Iujnîi, comentează agenția Reuters.

Nadal a avut un start mediocru în acest an, la revenirea sa după accidentările și operația de apendicită de anul trecut, fiind eliminat din primul meci disputat la Qatar Open de germanul Michael Berrer.

''Nu mă consider unul dintre favoriți aici, a declarat Nadal, 28 ani, la Melbourne. Anul trecut o fost o poveste diferită. Aș minți dacă aș spune că sunt pregătit să înving aici. Nu simt că pot câștiga acum acest turneu. Poate dacă voi câștiga câteva meciuri, voi avea mai mult ritm și mai multă încredere. Dar, teoretic, dacă ai jucat 4-5 meciuri în 7 luni, nu poți fi favorit la un turneu care nu se joacă pe zgură''.

În 2014, Nadal a fost învins în finala primului Grand Slam de elvețianul Stanislas Wawrinka, dar apoi a reușit să câștige al 9-lea său trofeu la Roland-Garros, înainte de a avea probleme la încheietura mâinii și cu apendicita.

Spaniolul nu exclude ca problemele de sănătate să-l afecteze din nou în timpul turneului:''Nu pot spune că sunt refăcut complet, pentru ca asta se poate întâmpla când joci, când îți supui spatele sub stres. Încrederea mea nu este încă 100 la sută, dar genunchii mei sunt foarte bine. Cu spatele nu am senzațiile cele mai bune și trebuie să am grijă de acest moment''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Casei de Pensii anunță oficial care sunt pensiile care cresc cu 80-90% de la 1 septembrie

2 Directoarea Amelie Mauresmo i-a spus verde-n față lui Halep de ce nu i-a dat wildcard la Roland Garros

3 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

4 E bine să nu uităm aceste amănunte, oameni buni...

5 „Nu poți trăi în păcat. Eu sunt cu frica lui Dumnezeu”