Tenis: Nadal îşi continuă marşul către al 14-lea său titlu la Roland Garros

Tenis: Nadal îşi continuă marşul către al 14-lea său titlu la Roland Garros

Tenismanul spaniol Rafael Nadal şi-a continuat marşul către cel de-al 14-lea său titlu la Roland Garros, învingându-l în trei seturi, 7-5, 6-3, 6-0, pe italianul Jannuik Sinner, într-o partidă din optimile de finală ale turneului de Mare Şlem din capitala Franţei, disputată luni.

Nadal, favoritul numărul 3, care a împlinit săptămâna trecută 35 de ani, s-a impus după două ore şi 20 minute de joc în faţa adversarului în vârstă de doar 19 ani, marea speranţă a tenisului italian, în faţa căruia a obţinut a treia victorie în tot atâtea confruntări în circuitul profesionist.

Campionul iberic speră să obţină pe zgura pariziană al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, ceea ce ar reprezenta un nou record pentru tenisul profesionist masculin.

Nadal a acces luni pentru a 15-a oară în sferturi la Roland Garros, la fel ca şi marele său rival, sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial şi principalul favorit al acestei competiţii. Cei doi s-ar putea întâlni de altfel în semifinale, după ce toţi cei trei membri ai "Big Three", inclusiv elveţianul Roger Federer, au fost repartizaţi pe aceeaşi jumătate a tabloului la actuala ediţie a turneului parizian, conform ATP Tour.

Spaniolul va trebui să treacă mai întâi de argentinianul Diego Schwartzman, cap de serie numărul zece, care a atins la rândul său sferturile de finală fără să piardă niciun set până acum, după ce l-a învins luni, cu 7-6 (11/9), 6-4, 7-5, pe germanul Jan-Lennard Struff.

Nadal conduce cu 10-1 în confruntările directe cu Schwartzman (5-1 pe zgură), în faţa căruia s-a impus în cele două întâlniri precedente pe care le-au avut la Roland Garros, ultima dintre ele anul trecut, în semifinale.

Tot luni, Novak Djokovic a fost condus cu 2-0 la seturi de italianul Lorenzo Musetti, însă sârbul a revenit şi a reuşit să egaleze, înainte ca adversarul său să abandoneze în setul decisiv, în timp ce Roger Federer a decis să se retragă de la turneul din capitala Franţei înaintea meciului din optimile de finală cu italianul Matteo Berrettini.

Rezultate - optimi de finală:
Novak Djokovic (Serbia/N.1) - Lorenzo Musetti (Italia) 6-7 (7/9), 6-7 (2/7), 6-1, 6-0, 4-0 (abandon Musetti)
Matteo Berrettini (Italia/N.9) - Roger Federer (Elveţia/N.8) (forfait Federer)
Rafael Nadal (Spania/N.3) - Jannik Sinner (Italia/N.18) 7-5, 6-3, 6-0
Diego Schwartzman (Argentina/N.10) - Jan-Lennard Struff (Germania) 7-6 (11/9), 6-4, 7-5
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…