Tenis: Nadal va sosi miercuri la Paris, pentru a-şi recuceri coroana la Roland Garros

Tenis: Nadal va sosi miercuri la Paris, pentru a-şi recuceri coroana la Roland Garros

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a revenit la antrenamente, după problemele medicale cu care s-a confruntat în ultima perioadă, iar miercuri se va deplasa la Paris, unde speră să-şi recupereze coroana în turneul său favorit, Roland Garros, unde a cucerit 13 dintre cele 21 de titluri de Mare Şlem din palmaresul său.

Săptămâna trecută, Nadal s-a oprit în optimile de finală la turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce acuzat dureri la piciorul stâng, în cursul meciului cu canadianul Denis Shapovalov.

Campionul iberic, în vârstă de 35 ani, a postat o fotografie în care apare în plin efort, pe terenul academiei sale de la Mallorca, însoţită de mesajul: "Ne vedem miercuri, la Paris".

La o zi după sosirea sa în capitala Franţei, Nadal va afla numele adversarului său din meciul de debut, joi fiind programată tragerea la sorţi de la Roland Garros.

De la prima sa apariţie la Openul Franţei, în 2005, jucătorul spaniol nu a ratat nicio ediţie a Grand Slam-ului parizian. Cu toate acestea, în 2016, el a fost nevoit să părăsească turneul de la Roland Garros înainte de a disputa turul al treilea, după ce a suferit o ruptură la încheietura mâinii.

În ciuda problemelor medicale, Nadal va încerca să câştige al 14-lea său titlu pe zgura de la Roland Garros, chiar dacă anul acesta nu este cotat ca principal favorit la victoria finală. El speră însă să contrazică toate pronosticurile, aşa cum a făcut-o şi în luna ianuarie, la Australian Open, unde a câştigat cel de-al 21-lea său titlu de Mare Şlem, la revenirea sa într-un turneu major după mai multe luni în care s-a confruntat cu o accidentare la picior, urmată de o infectare cu Covid-19 în luna decembrie.

Victoria de la Melbourne a venit după un an 2021 dificil pentru spaniol, în care acesta a ratat turneul de la Wimbledon, Jocurile Olimpice şi US Open.

Anul trecut, Nadal a fost eliminat în semifinale la Roland Garros de sârbul Novak Djokovic, câştigătorul trofeului. El a suferit atunci a treia înfrângere din carieră la competiţia pariziană, în 108 meciuri disputate.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro