Tenis: Naomi Osaka a părăsit în lacrimi o conferinţă de presă la Cincinnati

Tenis: Naomi Osaka a părăsit în lacrimi o conferinţă de presă la Cincinnati

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, numărul doi mondial, a părăsit cu ochii în lacrimi o conferinţă de presă înaintea debutului său la turneul de la Cincinnati (Ohio), după o serie de întrebări legate de relaţia sa cu presa, ceea ce l-a făcut pe agentul său să îl descrie pe reporterul în cauză drept drept ''agresiv'', transmite Reuters.

Osaka s-a retras anul acesta din turneul de la Roland Garros după ce a fost amendată pentru că a refuzat să participe la conferinţele de presă, afirmând că sănătatea sa mentală este afectată de unele întrebări mai agresive.

Luni, un reporter al unui cotidian din Cincinnati i-a pus următoarea întrebare jucătoarei japoneze de 23 de ani: ''Nu te dai în vânt să discuţi cu noi, mai ales în acest format. Totuşi, ai multe alte interese pe care le urmăreşti prin intermediul platformelor media. Cum se împacă aceste două lucruri?''.

Osaka i-a cerut de două ori reporterului să îşi clarifice întrebarea şi a refuzat oferta moderatorului de a trece la o altă întrebare, dorind să răspundă: ''Încă de când eram mai tânără, presa a fost interesată foarte mult de mine şi cred că şi din cauza originii mele''.

''N-am ce face dacă sunt anumite lucruri despre care vorbesc sau dau tweet-uri creează ştiri şi articole, dar vreau să spun că nu prea ştiu cum să le echilibrez. Încerc să îmi dau seama în acelaşi timp cu voi'', a adăugat jucătoarea de tenis care are origini japoneze şi haitiene, dar care a crescut în Statele Unite.

Când un alt reporter a întrebat-o despre pregătirea sezonului de hard şi dorinţa sa de a dona premiul obţinut la turneul de la Cincinnati în pentru victimele recentului cutremur din Haiti, Osaka a părut că îşi şterge lacrimile, notează Reuters.

Moderatorul a cerut o pauză, iar Osaka a părăsit sala de conferinţe pentru câteva minute, după care a revenit.

Retragerea ei de la Roland Garros a făcut-o de dezvăluie nu numai faptul că se confruntă cu depresia de mai mulţi ani, dar a dus şi la retragerea de la Wimbledon, de asemenea, pentru bunăstarea sa mentală.

După ce a pierdut prematur în turneul de simplu la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a avut onoarea să aprindă flacăra olimpică la ceremonia de deschidere, Osaka a relatat că se luptă cu presiunea şi cu aşteptările care există la adresa sa.

Agentul jucătoarei de tenis, Stuart Duguid, a condamnat tonul întrebărilor puse de reporterul din Cincinnati, într-o declaraţie pentru Reuters.

''Agresivul (jurnalist) de la Cincinnati Enquirer simbolizează motivul pentru care relaţiile dintre jucători şi media sunt aşa de tensionate în prezent'', a subliniat Duguid, care consideră că tonul întrebărilor a fost greşit şi singurul scop a fost să intimideze.

Osaka este a doua favorită a turneului de la Cincinnati şi va intra direct în turul secund, urmând să joace împotriva învingătoarei dintre Su-Wei Hsieh (Taiwan) - Cori Gauff (SUA).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...