Tenis: Naomi Osaka, deţinătoarea titlului, eliminată în turul al treilea la Australian Open

Tenis: Naomi Osaka, deţinătoarea titlului, eliminată în turul al treilea la Australian Open

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, deţinătoarea titlului, a fost eliminată în turul al treilea la Australian Open, fiind învinsă în trei seturi, 4-6, 6-3, 7-6 (10/5), de americanca Amanda Anisimova, vineri, la Melbourne.

Acesta a fost primul duel în circuitul profesionist între Osaka, numărul 14 mondial, şi Anisimova, ocupanta locului 60 în clasamentul WTA, care a salvat două mingi de meci înainte de a se impune în faţa niponei, cvadruplă campioană de Mare Şlem.

În turul următor, Amanda Anisimova (20 ani) pregătită de antrenorul australian Darren Cahill, fost colaborator al Simonei Halep, o va avea ca adversară pe australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial, care s-a impus cu 6-3, 6-2 în faţa italiencei Camila Giorgi (33 WTA).

Barty, în vârstă de 25 ani, a avansat în optimile de finală cedând doar opt ghemuri în prima săptămână de competiţie, niciunul dintre ele pe serviciul său. Ea speră să devină prima jucătoare australiană care reuşeşte să cucerească trofeul în Grand Slam-ul de la Melbourne Park, după 44 de ani.

Jucătoarea australiană, campioana en titre de la Wimbledon, este neînvinsă în 2022, înregistrând şapte victorii în tot atâtea meciuri disputate de la debutul sezonului, după ce a câştigat luna aceasta turneul WTA de la Adelaide.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”