Tenis: Naomi Osaka refuză dialogul cu jurnaliştii sportivi la Roland Garros

Tenis: Naomi Osaka refuză dialogul cu jurnaliştii sportivi la Roland Garros

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, nr. 2 mondial, a făcut un anunţ surprinzător înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, că refuză orice dialog cu jurnaliştii sportivi la Paris, pentru că după părerea ei conferinţele de presă pun o povară nejustificată asupra sănătăţii mentale a jucătorilor, transmite Reuters.

''Scriu asta pentru a spune că nu voi face nicio conferinţă de presă în timpul turneului de la Roland Garros. Am simţit adesea că lumea nu ţine cont de sănătatea mentală a sportivilor şi acest lucru sună adevărat ori de câte ori văd o conferinţă de presă sau particip la una. Adesea, noi stăm acolo şi răspundem la întrebări la care am răspuns de mai multe ori înainte sau răspundem la întrebări care aduc îndoială în mintea noastră şi pur şi simplu nu mă voi supune oamenilor care se îndoiesc de mine'', a declarat Osaka, câştigătoare a patru Grand Slam-uri, ultimul la Australian Open 2021.

Jucătoarea japoneză susţine că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum ''ai lovi o persoană care este căzută''.

Osaka a precizat că decizia ei nu are ''nimic personal'' contra turneului sau a unor jurnalişti, cu care are o relaţie de prietenie, şi speră că organizatorii vor reconsidera abordarea ei.

La cele mai multe turnee de tenis, jucătorii sunt obligaţi să vorbească la conferinţa de presă de după fiecare meci sau să plătească o amendă dacă nu se conformează.

Americanul Christian Harrison a fost amendat cu 3.000 dolari de ATP, pentru că a refuzat să ia parte la interviul obligatoriu de pe teren la Delray Beach Open din luna ianuarie, ca urmare a unei dispute privind purtarea măştii de protecţie.

Osaka speră că sumele mari cu care va fi amendată vor avea ca destinaţie o organizaţie caritabilă de sănătate mintală. Ea a postat apoi pe Twitter un videoclip în care jucătorul de fotbal american Marshawn Lynch, de la Seattle Seahawks, spune celebra frază: ''Sunt aici, deci nu voi fi amendat'', la o conferinţă de presă dinaintea Super Bowl-ului din 2015.

Săptămâna trecută, website-ul Sportico a relatat că Osaka a câştigat 55,2 milioane dolari în ultimele 12 luni, un record pentru o sportivă.

Turneul de la Roland Garros se desfăşoară între 30 mai şi 13 iunie la Paris. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...