Tenis: Năstase - Halep este în creştere de formă înainte de Roland Garros, îmi place cum joacă

Tenis: Năstase - Halep este în creştere de formă înainte de Roland Garros, îmi place cum joacă

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Simona Halep, numărul 1 WTA, este în creşte de formă înaintea turneului de la Roland Garros, precizând că îi place cum joacă în ciuda înfrângerilor de la Madrid şi Roma.

"Din ce văd la televizor, ea cred că e într-o formă foarte bună. Simona Halep este în creştere, îmi place cum joacă. Dacă am putea să ne programăm cea mai bună formă, ne-am programa-o pentru un Grand Slam. Dar oricum, turneul de la Madrid şi Roma au fost foarte bune pentru pregătirea Simonei înainte de Roland Garros. Chiar dacă ea câştiga acolo, forma era aceeaşi. Pierzi sau câştigi, o iei de la capăt, aşa se întâmplă. Iar forma ei este foarte bună acum", a spus el.

"Până unde ajunge la Roland Garros depinde şi de jucătoarele pe care le întâlneşte, nu ştiu cine e pe partea ei de tablou. Ea a spus foarte bine: "Dacă e să fiu numărul 1, o să fiu. Dacă e să câştig un Grand Slam, o să îl câştig". Noi ne grăbim, ea nu se grăbeşte. Normal că ar vrea să aibă acest Grand Slam, dar dacă nu îl are trebuie să continue. Eu am stat de vorbă cu Andy Murray şi mi-a zis că a jucat 4 finale de Grand Slam până să îl câştige pe primul. Şi nu s-a speriat, nu s-a panicat. Noi ne panicăm. Oricum, e o performanţă să avem 6 jucătoare pe tabloul principal la Roland Garros. E valoros să ai atâtea fete acolo. Şi Buzărnescu văd că joacă foarte bine, mă bucur. E munca lor", a adăugat fostul tenisman.

Întrebat dacă Serena Williams este una dintre principalele favorite la Roland Garros, Ilie Năstase a răspuns: "Serena Williams nu ştiu dacă joacă. Zicea domnul Ţiriac ceva că e cam grasă, nu ştiu. Nu cred că poate să slăbească până la Roland Garros. Poate arăta bine îmbrăcată la nunta regală din Anglia.... Aici e treabă de timp, pentru că a stat fără competiţii mult timp. E greu să revii. Dacă nu câştigi pierzi încrederea şi gata, eşti cam terminat".

Ilie Năstase a participat, miercuri, la o conferinţă de presă referitoare la ediţia 2018 a turneului Junior Trophy, cea mai importantă competiţie din Circuitul Tennis Europe organizată de România, categoria 1 la Under 14, care se desfăşoară la Centrul Naţional de Tenis din Capitală în perioada 21-27 mai.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante