Tenis: Novak Djokovic, calificat în optimi, după cinci seturi cu argentinianul Diego Schwartzman

Tenis: Novak Djokovic, calificat în optimi, după cinci seturi cu argentinianul Diego Schwartzman

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 2 mondial, a trebuit să se întrebuințeze serios pentru a se califica în optimile de finală la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, în fața argentinianului Diego Schwartzman, nr. 41 mondial, pe care l-a învins vineri în cinci seturi: 5-7, 6-3, 3-6, 6-1, 6-1.

Condus cu 2-1 la seturi, deținătorul titlului și-a pierdut cumpătul în setul patru când arbitrul i-a dat două avertismente succesive: primul pentru depășirea timpului la serviciu și al doilea pentru că a avut ceva de spus în limba sârbă.

Sub privirile deseori îngrijorate ale noului său mentor Andre Agassi, numărul 2 mondial a comis multe greșeli fără ca loviturile sale să fie tot timpul tranșante.

Teoretic, Schwartzman nu avea de ce să-l îngrijoreze. El disputa primul său tur 3 într-un turneu de Mare Șlem, iar primul lor duel se soldase cu o victorie zgrobitoare a lui Djokovic la US Open în 2014: 6-1, 6-2, 6-4.

Argentinianul în vârstă de 24 ani a fost nevoit să apeleze la kinetoterapeut în setul cinci din cauza durerilor de spate.

În optimile de finală, Djokovic va juca împotriva câștigătorului din meciul care îi opune pe francezul Lucas Pouille, nr. 17 mondial, și spaniolul Albert Ramos, nr. 20 mondial.

În turneul feminin, jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cap de serie nr. 13, s-a calificat în optimi, după victoria obținută cu 7-5, 4-6, 8-6 în fața americancei Shelby Rogers, urmând să o întâlnească în faza următoare pe deținătoarea titlului, spaniola Garbine Muguruza, cap de serie nr. 4, care a trecut cu 7-5, 6-2, de kazaha Iulia Putințeva, nr. 29 mondial și sfertfinalistă în 2016 la turneul parizian.

În optimile probei de simplu feminin s-a calificat vineri și australianca Samantha Stosur, cap de serie nr. 23, care a dispus în două seturi, 6-2, 6-2, de americanca Bethanie Mattek-Sands.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…