Tenis: Novak Dokovic, pe lista participanţilor la Australian Open, nu şi Serena Wiliams

Tenis: Novak Dokovic, pe lista participanţilor la Australian Open, nu şi Serena Wiliams

Tenismanul sârb Novak Djokovic, actualul lider al clasamentului ATP, a cărui participare la Australian Open era incertă din cauza incertitudinilor legate de eventuala sa vaccinare împotriva Covid-19, figurează pe lista participanţilor la viitoare ediţie a turneului de la antipozi, nu însă şi americanca Serena Williams, informează AFP.

Djokovic, care are în palmares 20 de titluri de Mare Şlem, lăsase să planeze dubiile în privinţa prezenţei sale la Melbourne, în luna ianuarie, refuzând să spună dacă s-a vaccinat, condiţie obligatorie impusă de autorităţile australiene.

Serena Williams (40 ani), fostă numărul unu mondial, era aşteptată în schimb la Australian Open, însă americanca nu figurează pe listă. Ea a explicat că a luat decizia de a nu participa la turneul de la Melbourne în urma recomandărilor medicilor săi.

Marţi, numele lui Novak Djokovic a apărut printre cele ale jucătorilor care vor apăra culorile Serbiei la ATP Cup, competiţia rezervată echipelor naţionale, care va avea loc la începutul lunii ianuarie, la Sydney.

Câştigătorul a trei dintre cele patru turnee de Grand Slam în sezonul trecut şi campion la Australian Open de nouă ori în cariera sa, Novak Djokovic va deveni, în cazul unui nou succes la Melbourne, primul tenisman din istorie care cucereşte 21 de titluri de Mare Şlem.

România va avea cel puţin cinci jucătoare pe tabloul feminin de la Australian Open, pe lista anunţată de organizatori figurând Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jacqueline Cristian şi Gabriela Ruse.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”