Tenis: ''Nu am puncte de apărat, sunt liberă!'', afirmă Halep după victoria cu Karin Knapp

Tenis: ''Nu am puncte de apărat, sunt liberă!'', afirmă Halep după victoria cu Karin Knapp

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 7 mondial, a declarat că nu se gândește la rezultate după ce a învins-o, marți, pe Karin Knapp, în turul al doilea la Madrid (WTA), și că se simte liberă, deoarece nu are puncte de apărat.

Halep a jucat finala turneului de la Madrid în 2014 (pierdută în fața Mariei Șarapova), dar anul trecut a cedat în chiar primul tur la competiția patronată de Ion Țiriac.

"Vreau doar să joc mai bine în fiecare zi și să văd cât de bună pot fi. Vreau să văd câte meciuri pot câștiga, deoarece am nevoie de victorii. Vreau să fiu relaxată — nu mă gândesc la rezultate", a spus Halep la finalul meciului cu italianca, adjudecat cu 6-1, 6-1, în doar 62 de minute.

Rezultatele modeste din ultima vreme au făcut ca Halep să intre în turneul Mutua Madrid Open cu mai puține așteptări față de sezoanele precedente: "Uneori oamenii din jurul tău așteaptă rezultate mai bune și din acest motiv începi să te simți frustrat și nervos. Acum mă simt bine, nu am puncte de apărat — sunt liberă!".

La Madrid, după trei zile de turneu, nu mai puțin de 10 din cei 16 capi de serie de la feminin au părăsit competiția. Halep a evitat acest lucru, în fața unei italience care a avut probleme fizice, după ce s-a operat la genunchiul drept în septembrie, iar recuperarea sa a fost compromisă de probleme la gleznă, fapt evidențiat și de evoluția sa în meciul cu Simona Halep, care a câștigat la un moment dat opt ghemuri la rând.

"Nu trebuie să uităm că a fost accidentată, s-a operat la genunchi, acum revine și nu a fost cea mai bună zi a sa'', a ținut să precizeze Halep după meciul cu Knapp . "Totuși, am jucat un tenis de calitate și am încercat să îmi fac jocul meu obișnuit", a adăugat românca.

Următoarea adversară va fi elvețianca Timea Bacsinszky , a zecea favorită, care a trecut de rusoaica Ekaterina Makarova cu 6-4, 5-7, 6-4. Halep a câștigat două din cele trei confruntări, dar a pierdut ultimul meci, anul acesta, la Miami.

"Bacsinszky înseamnă revanșă! Va fi greu, dificil, un meci dur, cu siguranță. Vreau să intru pe teren relaxată și să îmi fac jocul meu. E un turneu bun, cu oameni simpatici în jurul meu, deci sunt într-un loc bun din puncte de vedere mental și fizic", a mai spus Halep.

Românca a învins în primele două partide directe cu Bacsinszky, în 2010 în semifinalele turneului ITF de la Torhout (Belgia), cu 6-1, 6-3, și în 2015 în finală la Shenzhen, cu 6-2, 6-2. Elvețianca s-a impus la sfârșitul lui martie, în trei seturi, cu 4-6, 6-3, 6-2, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Miami.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”