Tenis: Nu e uşor, dar nici imposibil să câştigăm trofeul Fed Cup, susţine Florin Segărceanu

Tenis: Nu e uşor, dar nici imposibil să câştigăm trofeul Fed Cup, susţine Florin Segărceanu

Căpitanul nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Ostrava înaintea întâlnirii cu Cehia din primul tur al Grupei Mondiale, că nu e uşor, dar nici imposibil ca reprezentantele ţării noastre să câştige actuala ediţie a Fed Cup.

"Ne bucurăm că trofeul Fed Cup este aproape de noi aici (n.r. - trofeul se află în posesia reprezentativei Cehiei). Încercăm să ne obişnuim cu el. Ne dorim să îl avem acasă, să fie alături de noi. Nu o să fie uşor, dar nici imposibil. Din păcate tragerea la sorţi de anul ăsta nu ne-a fost foarte favorabilă, dar pentru a câştiga trofeul trebuie să învingi pe oricine", a spus Segărceanu.

Referitor la faptul că Mihaela Buzărnescu va juca în primul meci al întâlnirii cu Cehia, Segărceanu a afirmat: "Practic se trage la sorţi doar prima jucătoare care va începe. Aşa că nu cred că e o problemă că începem cu Mihaela în primul meci, important este să jucăm bine".

Conform tragerii la sorţi de vineri de la Ostrava, programul meciurilor este următorul:

Sâmbătă (14,00, ora României): Karolina Pliskova - Mihaela Buzărnescu şi Katerina Siniakova - Simona Halep

Duminică (14,00 ora României): Karolina Pliskova - Simona Halep, Katerina Siniakova - Mihaela Buzărnescu şi Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova - Irina Begu/Monica Niculescu.

Lotul echipei României de Fed Cup pentru întâlnirea de la sfârşitul săptămânii este format din jucătoarele Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (106 WTA).

Din echipa Cehiei fac parte jucătoarele Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 în clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 în clasamentul de dublu WTA) şi Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA).

Cehia a câştigat ambele meciuri jucate cu România până acum în Fed Cup, în 1980 în Berlinul de Vest, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale.

Echipa de Fed Cup a României întâlneşte în 9-10 februarie, la Ostrava, deţinătoarea trofeului, Cehia, în primul tur al Grupei Mondiale. Meciul se va disputa pe suprafaţă hard, în Ostravar Arena, o sală cu o capacitate de 6.350 de locuri.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...