Tenis: Ons Jabeur şi Iga Swiatek vor disputa finala turneului WTA de la Roma

Tenis: Ons Jabeur şi Iga Swiatek vor disputa finala turneului WTA de la Roma

Jucătoarea tunisiană de tenis Ons Jabeur s-a calificat în finala turneului WTA de la Roma, după ce a salvat o minge de meci în faţa rusoaicei Dari Kasatkina, pe care a învins-o cu 6-4, 1-6, 7-5, după aproape două ore de joc, sâmbătă la Foro Italico.

Ons Jabeur accede astfel în a doua finală consecutivă de categoria WTA 1.000, după ce a cucerit săptămâna trecută trofeul în turneul de la Madrid.

Duminică, în finala competiţiei din capitala Italiei, tunisianca o va avea ca adversară pe poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial, care a dispus în prima semifinală, cu 6-2, 6-1, de belarusa Arina Sabalenka.

Swiatek, campioană la Roland Garros în 2020, a reuşit o serie spectaculoasă de 27 de victorii în circuitul profesionist, iar duminică va încerca să câştige al cincilea titlu consecutiv, după cele obţinute la Doha, Indian Wells, Miami şi Stuttgart.

Jabeur a câştigat două dintre cele trei meciuri disputate până acum împotriva polonezei. Swiatek s-a impus în primul lor duel, în 2019, însă tunisianca le-a câştigat pe ultimele două, la Wimbledon şi Cincinnati, ambele în 2021. Aceasta va fi însă prima lor confruntare pe zgură.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: firstsportz.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?