Tenis: Organizatorii Openului Australiei, optimişti în privinţa desfăşurării turneului

Tenis: Organizatorii Openului Australiei, optimişti în privinţa desfăşurării turneului

Organizatorii Openului Australiei la tenis, s-a declarat optimişti, marţi, în privinţa desfăşurării în bune condiţii a primului turneu de Mare Şlem al anului, în ciuda incendiilor devastatoare cu care se confruntă ţara lor, informează L'Equipe.

Oraşul Melbourne este acoperit de mai multe zile de un nor de fum toxic, iar mai mulţi tenismeni, printre care şi sârbul Novak Djokovic, preşedintele Consiliului jucătorilor din cadrul ATP, s-au exprimat în favoarea unei amânări în cazul în care fumul incendiilor, care au făcut până acum 25 de morţi, va ameninţa sănătatea jucătorilor.

Preşedintele Federaţiei australiene de tenis, Craig Tiley, a precizat că nu ia în calcul o astfel de măsură, afirmând că au fost adoptate toate măsurile necesare pentru protejarea jucătorilor.

"Ţinând cont de informaţiile de care dispunem pentru moment - cu calificările care vor avea loc săptămâna viitoare - previziunile sunt bune. Nu preconizăm nicio întârziere şi am luat măsuri suplimentare pentru a garanta că Australian Open se va putea desfăşura aşa cum este prevăzut", a spus Tiley.

"Incendiile cele mai apropiate sunt la câteva sute de kilometri de oraş", a adăugat el, subliniind că sănătatea şi securitatea jucătorilor, a personalului şi suporterilor reprezintă o prioritate. "Am alocat mijloace suplimentare considerabile pentru analiză, urmărire şi logistică, pe tot parcursul turneului. La faţa locului vor fi experţi în meteorologie şi calitatea aerului care vor analiza toate datele disponibile în direct şi vor evalua în timp real calitatea aerului la Melbourne Park", a mai afirmat preşedintele Tennis Australia.

Prezenţa unui eventual fum toxic va fi tratată în acelaşi mod ca şi o căldură sau o ploaie excepţională, arbitrii putând întrerupe meciul dacă supravegherea atmosferică va stabili că este periculos pentru a continua. Melbourne Park dispune de trei terenuri acoperite şi opt terenuri interioare, riscul unei anulări a turneului fiind minim.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...