Tenis: Până s-o înving pe Serena în 2019, detestam zgura, a spus Kenin, finalistă la Roland Garros

Tenis: Până s-o înving pe Serena în 2019, detestam zgura, a spus Kenin, finalistă la Roland Garros

Americanca Sofia Kenin (nr. 6 mondial) nu agrea "deloc zgură" înainte de a o învinge pe compatrioata sa Serena Williams, în turul al treilea la Roland Garros, în 2019, a povestit ea după calificarea în finala ediţiei din 2020 a turneului parizian de tenis, joi, în urma victoriei în faţa cehoaicei Petra Kvitova.

Kenin s-a impus cu 6-2, 7-5 în faţa Serenei Williams la ediţia precedentă a turneului de Mare Şlem, înainte de a ceda în optimile de finală în faţa australiencei Ashleigh Barty, viitoarea laureată.

"Înaintea meciului meu cu Serena, jucasem două meciuri bune, dar nu mi-a plăcut niciodată absolut deloc zgura. Încă de la juniori, nu era suprafaţa mea cea mai bună. Aveam impresia că-mi lipseşte puterea, nu reuşeam să controlez punctele, nu mă mişcam prea bine. Era o luptă dificilă pentru mine", a povestit americanca de 21 de ani.

"Dar victoria în faţa Serenei, mi-a dat un plus de încredere", mai spus Kenin.

Însă, chiar dacă Victoria Azarenka i-a administrat un dublu 6-0 la Roma, cu o săptămână înainte de la Roland Garros, acest lucru nu a descurajat-o.

"Ştiam că voi avea nevoie de câteva meciuri ca să-mi regăsesc ritmul. Acum ador zgura. Am jucat cel mai bun tenis al meu, mă mişc bine, ştiu cum să mă adaptez la suprafaţă", a afirmat ea.

Sofia Kenin (6 WTA, favorită nr. 4) a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova (11 WTA, favorită nr. 7) în două seturi, 6-4, 7-5.

În ultimul act Kenin o va înfrunta pe poloneza Iga Swiatek (54 WTA), care a trecut de argentinianca Nadia Podoroska (131 WTA) cu 6-2, 6-1.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...