Tenis: Patricia Ţig, calificată în premieră în turul al treilea la Roland Garros

Tenis: Patricia Ţig, calificată în premieră în turul al treilea la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig s-a calificat în premieră în runda a treia a unui turneu de Mare Şlem, joi, la Roland Garros, după ce a învins-o pe Christina McHale (SUA) cu 6-4, 6-3.

Ţig (26 ani, 59 WTA), care până la US Open, în septembrie, nu trecuse de primul tur la o competiţie de Mare Şlem, a obţinut victoria după o oră şi 36 de minute.

Patricia Ţig a câştigat primul ghem, a fost egalată, iar apoi s-a desprins la 4-1. McHale (28 ani, 81 WTA) a reuşit să revină şi a egalat, 4-4, dar românca şi-a făcut serviciul, iar apoi a încheiat cu break (6-4).

În actul secund, cele două jucătoare şi-au făcut serviciul în primele cinci ghemuri, Patricia fiind cea care a rupt echilibrul şi s-a desprins la 5-2. McHale s-a apropiat la 5-3, dat Ţig a încheiat conturile cu 6-3.

Românca a avut procentaje mai bune la ambele servicii, a fost mai bună la fructificarea mingilor de break (3/4 faţă de 1/6). Patricia a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 25-12, în timp ce la erorile neforţate s-a remarcat un echilibru, 27-28.

Ţig şi-a asigurat un cec de 126.000 de euro şi 130 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi învingătoarea dintre kazaha Elena Rîbakina, a 14-a favorită, şi franţuzoaica Fiona Ferro.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...