Tenis: Patricia Țig, în ultimul tur al calificărilor, la Miami Open (WTA)

Tenis: Patricia Țig, în ultimul tur al calificărilor, la Miami Open (WTA)

Jucătoarea română de tenis Patricia Țig o va întâlni pe rusoaica Evghenia Rodina, în ultimul tur al calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari.

Țig (22 ani, 95 WTA) a dispus, luni, în primul tur preliminar, cu 6-3, 6-3, de sârboaica Aleksandra Krunic (24 ani, 125 WTA), în 66 de minute.

Românca și-a asigurat un cec de 4.075 dolari și 20 de puncte WTA, iar pentru a ajunge pe tabloul principal la Miami Open trebuie să o învingă pe Rodina (28 ani, 79 WTA). Rodina a câștigat singurul duel cu Patricia, în 2014, la Dobrici (Bulgaria, ITF), cu 6-3, 7-5, în sferturi.

Și Ana Bogdan va lupta pentru accederea pe tabloul principal de simplu, cu croata Donna Vekic, după ce a învins-o pe Tatjana Maria cu 7-5, 2-6, 6-4. În acest timp, a treia româncă din calificări, Jaqueline Cristian (18 ani), beneficiara unui wild-card, a fost întrecută fără drept de apel, cu 6-1, 6-1, de germanca Mona Barthel.

Pe tabloul principal de simplu se află patru românce, Simona Halep (a treia favorită), Irina Begu (cap de serie numărul 28), ambele calificate direct în turul secund, Monica Niculescu și Sorana Cîrstea.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”