Tenis: Patricia Ţig s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open

Tenis: Patricia Ţig s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open

Jucătoarea Patricia Ţig, singura româncă rămasă în competiţie, s-a calificat, sâmbătă, în finala probei de simplu la BRD Bucharest Open după ce a învins-o pe germana Laura Siegemund, favorita numărul 6, cu scorul de 6-3, 6-1.

În partida care a durat o 1 oră şi 28 de minute, jucătoarea română a reuşit 15 lovituri câştigătoare, faţă de cele 19 ale adversarei, şi a făcut 12 greşeli neforţate, în comparaţie cu cele 28 ale Laurei Siegemund. De asemenea, Ţig nu a servit niciun as şi nu a făcut nicio dublă greşeală, în timp ce jucătoarea germană a realizat 2 aşi şi a făcut o dublă greşeală.

Ţig este a treia jucătoare română care atinge finala competiţiei găzduită de Arenele BNR. Celelalte două care au ajuns în utimul act au şi câştigat trofeul, Simona Halep în 2014 şi 2016, respectiv Irina Begu în 2017.

Aceasta este a doua finală din cariera jucătoarei române după cea din 2015 de la Baku, unde era învinsă de sportiva rusă Margarita Gasparian (scor 6-3, 5-7, 6-0).

Ţig, în prezent fără clasament după ce a născut la începutul acestui an, a reuşit a şaptea victorie consecutivă la actuala ediţie a turneului bucureştean, având în vedere că a venit din calificări.

Laura Siegemund câştigase cele două întâlniri precedente cu Patriciţia Ţig, ambele disputate în 2016. În primul tur la Charleston, jucătoarea germană se impunea cu 4-6, 6-3, 6-3, iar la US Open, tot în turul I, cu 3-6, 6-3, 6-2.

Prin calificarea în finala turneului BRD Bucharest Open, Patricia Ţig şi-a asigurat 21.000 de dolari şi 198 de puncte WTA.
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...