Tenis: Patricia Ţig s-a calificat în optimile turneului WTA de la Hua Hin (Thailanda)

Tenis: Patricia Ţig s-a calificat în optimile turneului WTA de la Hua Hin (Thailanda)

Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale Openului Thailandei, turneu WTA dotat cu premii totale de 275.000 de dolari, după ce a învins-o la Hua Hin pe chinezoaica Yafan Wang, a şasea favorită, cu 6-1, 1-6, 7-6 (7-5).

Ţig (25 ani, 105 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 13 minute, într-un meci cu un final tensionat.

Românca a dominat primul set, pe care şi l-a adjudecat cu un sec 6-1, dar apoi a scăzut mult nivelul şi Wang s-a impus cu un scor identic în actul secund, 6-1.

Chinezoaica a început foarte bine setul decisiv, a condus cu 2-0, dar Ţig a revenit şi a câştigat trei ghemuri la rând (3-2), după care cele două jucătoare au mers cap la cap până în tiebreak. Ţig a avut 3-0 şi 4-1, dar a fost egalată, 4-4. Un moment controversat s-a petrecut la acest scor, Patricia contestând o minge pe care un arbitru de linie a considerat-o afară. Ţig a primit câştig de cauză după ''challenge'', dar arbitra de scaun a decis repetarea punctului, deşi Wang trimisese afară. Ţig a fost nemulţumită de decizie şi a protestat, însă a fost nevoită să rejoace punctul după intervenţia supervizorului WTA. Ţig s-a impus în cele din urmă cu 7-5.

Jucătoarea antrenată de Răzvan Sabău a avut 2 aşi şi a comis 8 duble greşeli, totalizând circa 60 de erori neforţate. Wang (25 ani, 56 WTA) a avut un as şi a făcut 5 duble greşeli.

Ţig şi-a asigurat un cec de 3.600 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi va înfrunta o altă reprezentantă a Chinei, Xiaodi You (23 ani, 210 WTA).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…