Tenis: Petra Kvitova va fi adversara Simonei Halep în semifinalele turneului WTA de la Wuhan

Tenis: Petra Kvitova va fi adversara Simonei Halep în semifinalele turneului WTA de la Wuhan

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, cap de serie nr. 14, s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Wuhan (China), în urma victoriei obținute joi în sferturi în fața britanicei Johanna Konta (N.11) în două seturi, 6-3, 6-4, într-o oră și 30 de minute de joc.

În semifinale, Kvitova o va întâlni pe românca Simona Halep, nr. 5 mondial și favorită nr. 4 la Wuhan, care tot joi a învins-o în două seturi, 6-4, 6-2 pe americanca Madison Keys.

Simona Halep a disputat până acum 3 meciuri cu Kvitova, toate câștigate de româncă: în 2013 în finala turneului de New Haven (6-4, 3-6, 6-3), în 2014 în semifinalele Masters-ului de la Madrid (6-7 (4), 6-3, 6-2) și în 2016 în întâlnirea din FedCup dintre România și Cehia (6-4, 3-6, 6-3).

Prin calificarea în semifinalele turneului de la Wuhan, Simona Halep și-a asigurat participarea, pentru al treilea an consecutiv, la Turneul Campioanelor de la Singapore (23-30 octombrie), disputat de cele mai bune opt jucătoare ale lumii.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…