Tenis: Rafael Nadal, 800 de săptămâni consecutive în Top 20 ATP

Tenis: Rafael Nadal, 800 de săptămâni consecutive în Top 20 ATP

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a stabilit o nouă performanţă în acest final de an, devenind al treilea jucător, începând din 1973, clasat timp de 800 de săptămâni consecutive în Top 20 ATP, după americanul Jimmy Connors şi elveţianul Roger Federer, scrie presa internaţională de specialitate.

Nadal, acum în vârstă de 34 ani, a intrat pentru prima oară în Top 20 în aprilie 2005, după ce a disputat finala turneului de la Miami, pierdută la mare luptă în faţa lui Federer, în cinci seturi.

Campionul iberic, care avea la momentul respectiv doar 18 ani, a câştigat apoi titlurile la Monte Carlo, Barcelona şi Roma, pe suprafaţa sa favorită, zgura, înainte de a cuceri primul său trofeu de Mare Şlem la Roland Garros, la doar câteva zile după ce a împlinit 19 ani, conform Tennis World.

După aceste succese timpurii, Nadal nu a mai părăsit niciodată plutonul fruntaş al ierarhiei mondiale, deşi cariera i-a fost perturbată de accidentări în 2015 şi 2016. El a petrecut în total 797 de săptămâni în Top 10 ATP, în celelalte aflându-se între locurile 14 şi 17.

Tenismanul spaniol a ocupat, de asemenea, timp de 209 săptămâni fotoliul de lider al clasamentului ATP, ultima oară în noiembrie 2018.

Rafael Nadal a cucerit anul acesta, la turneul de la Roland Garros, al 20-lea său titlu de Mare Şlem din cariera sa, egalându-l astfel pe marele său rival Roger Federer în fruntea ierarhiei jucătorilor cu cele mai multe trofee majore din era open.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…