Tenis: Rafael Nadal, calificat în semifinale la US Open după un meci de aproape cinci ore cu Dominic Thiem

Tenis: Rafael Nadal, calificat în semifinale la US Open după un meci de aproape cinci ore cu Dominic Thiem

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul unu mondial, s-a calificat în semifinalele turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins de austriacul Dominic Thiem, numărul 9 ATP, cu 0-6, 6-4, 7-5, 6-7 (4), 7-6 (5), la capătul unui meci maraton, de 4 ore şi 48 de minute.

Nadal (32 ani), campionul en titre, a jucat pentru prima oară un meci de cinci seturi la această ediţie a turneului de la New York, meciul încheindu-se la ora locală două dimineaţa. A fost, totodată, cel mai lung meci de la ediţia 2018 a turneului de la Flushing Meadows.

Ibericul a început catastrofal, cu un set pierdut la zero, dar le-a câştigat pe următoarele două. Thiem s-a impus în setul patru şi a împins meciul în decisiv, unde cei doi au mers cap a cap până la 5-5, când Nadal a avut trei mingi de break, toate salvate de Thiem. Jocul a ajuns în tiebreak, unde Nadal a reuşit să profite de o eroare a adversarului şi a făcut diferenţa.

Thiem a reuşit 18 aşi, Nadal doar 3, fiecare a avut câte 4 duble greşeli, ibericul a adunat 55 de winners, austriacul 74, Nadal a contabilizat 49 de erori neprovocate, iar Thiem 57. Paradoxal, Thiem a avut mai multe puncte la total, 171, faţă de 165.

Nadal a făcut încă un pas către al patrulea său trofeu al US Open şi al 18-lea titlu de Mare Şlem din carieră.

În semifinale, Rafael Nadal îl va înfrunta pe argentinianul Juan Martin Del Potro, numărul 3 ATP, victorios cu 6-7 (5/7), 6-3, 7-6 (7/4), 6-2 în faţa americanului John Isner (11 ATP).

Nadal l-a învins pe Del Potro în semifinale la ediţia trecută, cu 4-6, 6-0, 6-3, 6-2, precum şi anul acesta în semifinale la Roland Garros şi în sferturi la Wimbledon.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa