Tenis: Raluca Olaru şi Nadia Kicenok vor juca finala de dublu la Moscova (WTA)

Tenis: Raluca Olaru şi Nadia Kicenok vor juca finala de dublu la Moscova (WTA)

Perechea româno-ucraineană Raluca Olaru/Nadia Kicenok s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Moscova (WTA 500), dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, după 7-5, 7-5 în meciul cu cuplul rus Natela Dzalamidze/Kamila Rahimova.

Olaru şi Kicenok, favoritele numărul patru, au obţinut victoria după o oră şi 44 de minute.

În primul set, Olaru şi partenera sa au avut 5-3, dar au fost egalate (5-5), pentru ca apoi să câştige ultimele două ghemuri şi setul (7-5). Cuplul româno-ucrainean a avut avantaj în actul secund cu 3-1 şi 4-2, rusoaicele au câştigat trei ghemuri la rând (4-5), după care a fost rândul perechii Olaru/Kicenok să câştige trei ghemuri, încheind conturile cu 7-5.

Olaru şi Kicenok şi-au asigurat un cec de 17.750 de dolari şi 305 puncte WTA la dublu.

În finală, Olaru şi Kicenok vor înfrunta favoritele numărul doi, Jelena Ostapenko (Letonia)/Katerina Siniakova (Cehia), care au câştigat în penultimul act cu 6-2, 5-7, 10-2 contra perechii cehe Marie Bouzkova/Lucie Hradecka.

Aceasta este a 24-a finală WTA de dublu a Ralucăi Olaru, care are 11 titluri şi 12 finale pierdute. Olaru şi Kicenok au câştigat anul acesta titluri la Sankt Petersburg şi Chicago, pierzând o finală la Bad Homburg.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina