Tenis: Roger Federer a anunţat luni că va participa la JO 2020

Tenis: Roger Federer a anunţat luni că va participa la JO 2020

Tenismanul elveţian Roger Federer a anunţat luni că va participa la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, în speranţa că va obţine medalia de aur la simplu, singurul mare titlu care-i lipseşte, informează AFP

"Am discutat cu echipa mea mai multe săptămâni, chiar mai multe luni, despre ce trebuie să fac în vara lui 2020, după Wimbledon şi înainte de US Open. În final, inima mea a decis să disput încă o dată Jocurile Olimpice", a declarat Federer. El va împlini 39 de ani pe 8 august 2020, cu o zi înainte de încheierea Jocurilor de la Tokyo.

Federer a câştigat aurul olimpic la dublu împreună cu Stan Wawrinka la Beijing în 2008 şi argintul la simplu la Londra în 2012, unde a fost învins în finală de Andy Murray. El nu a participat la Jocurile de la Rio din 2016.

În prezent numărul 3 mondial, elveţianul deţine recordul numărului de săptămâni (310) petrecute în fruntea ierarhiei WTA şi recordul (20) numărului de turnee de Mare Şlem câştigate, impunându-se în fiecare din cele patru turnee majore. De asemenea, Federer a câştigat de şase ori Turneul Campionilor.

Marii săi rivali Novak Djokovic (N.1) şi Rafael Nadal (N.2) şi-au anunţat deja intenţia să participe la Jocurile de la Tokyo.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

4 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

5 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei