Tenis: Roger Federer, în finală la Wimbledon pentru a 11-a oară

Tenis: Roger Federer, în finală la Wimbledon pentru a 11-a oară

Tenismanul elvețian Roger Federer s-a calificat pentru a 11-a oară în cariera sa în finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, pe care l-a câștigat de șapte ori până acum, după ce l-a învins în trei seturi, 7-6 (7/4), 7-6 (7/4), 6-4, pe cehul Tomas Berdych, vineri, în penultimul act al competiției.

Federer, numărul 5 mondial, deținătorul recordului de titluri de Grand Slam (18), îl va avea ca adversar în finala programată duminică pe croatul Marin Cilic (nr.6), care a trecut în prima semifinală de la Wimbledon, cu 6-7 (6/8), 6-4, 7-6 (7/3), 7-5, de americanul Sam Querrey.

În absența principalilor săi rivali, britanicul Andy Murray, sârbul Novak Djokovic și spaniolul Rafael Nadal, eliminați în fazele precedente, Roger Federer are o frumoasă ocazie de a triumfa din nou la All Englad Club, la cinci ani de la cucerirea ultimului său trofeu pe iarba londoneză.

La aproape 36 de ani, pe care îi va împlini pe 8 august, campionul din Țara Cantoanelor a reușit o revenire la cel mai înalt nivel în acest sezon, reușind să cucerească în luna ianuarie primul turneu de Mare Șlem al anului, Openul Australiei. El a renunțat apoi să participe la sezonul pe zgură și, implicit, la turneul de la Roland Garros, pentru a se concentra doar asupra celui de la Wimbledon, competiția sa favorită.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina