Tenis: Roger Federer s-a calificat în semifinale la Wimbledon după cinci seturi cu Marin Cilic

Tenis: Roger Federer s-a calificat în semifinale la Wimbledon după cinci seturi cu Marin Cilic

Roger Federer, nr. 3 mondial și de șapte ori câștigător al turneului, s-a calificat miercuri în semifinale la Wimbledon, reușind să întoarcă scorul în fața lui Marin Cilic, nr. 13 mondial, care l-a condus cu 2-0 la seturi și a avut trei mingi de meci, învingându-l în final pe croat în cinci seturi: 6-7 (4/7), 4-6, 6-3, 7-6 (11/9), 6-3, în 3 ore și 17 minute, într-unul din cele mai frumoase meciuri ale turneului.

În căutarea unui al 18-lea trofeu major, Federer a câștigat al 307-lea său meci într-un turneu de Mare Șlem, bătând astfel recordul absolut pe care îl împărțea de luni cu americanca Martina Navratilova.

De asemenea, reușind calificarea în cea de-a 11-a sa semifinală la Londra, Federer a egalat o altă legendă a tenisului, americanul Jimmy Connors.

Însă pentru a obține miercuri victoria, elvețianul a trebuit să anuleze trei mingi de meci în setul patru, negociind mai bine punctele-cheie decât croatul, laureatul US Open în 2014.

Cu un redutabil serviciu (23 de ași, față de 27 Federer) și un joc agresiv, uriașul croat de 1,98 m a produs frisoane unui public londonez care l-a susținut tot meciul pe Federer, unul dintre preferații săi, alături de britanicul Andy Murray.

În semifinale, Federer îl va întâlni pe canadianul Milos Raonic, nr. 7 mondial, care mai devreme l-a eliminat în patru seturi. 6-4, 7-5, 5-7, 6-4, pe americanul Sam Querrey, nr. 41 mondial.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”