Tenis: "Roland Garros este turneul meu preferat", a spus Simona Halep

Tenis: "Roland Garros este turneul meu preferat", a spus Simona Halep

"Roland Garros este turneul meu preferat", a declarat, la ultima ediţie a Players' Voice, jucătoarea română de tenis Simona Halep, care s-a impus în 2018 pe zgura pariziană, scrie site-ul eurosport.fr .

"Mă simt 'nou-nouţă', mă simt mai încrezătoare şi mai ales stau mult mai bine cu sănătatea. În sfârşit! Acum nu mai am probleme, nu mai am accidentări grave. Sunt atât de fericită să revin pe teren şi sunt nerăbdătoare să joc fiecare meci, fiindcă vreau cu adevărat să continui să progresez", a spus Halep, fost lider mondial, acum pe locul 19 în ierarhia internaţională.

"Roland Garros este turneul meu preferat şi mă simt mereu bine când vin acolo. Va fi puţin diferit pentru că anul trecut nu am putut veni, aşa că vom vedea. Am nevoie de mai mult timp ca să-mi recapăt încrederea şi mai ales ca să joc meciuri. Sper deci că voi putea reveni în formă înainte de a merge acolo şi că voi putea profita de asta. Pentru mine, este cel mai bun turneu", a spus românca.

"Voi păstra mereu o amintire extraordinară titlului meu de la Roland Garros, în 2018. A fost prima mea victorie într-un turneu de Mare Şlem şi visasem întotdeauna să câştig Roland Garros. A fost o atmosferă frumoasă: mulţi fani mă susţineau şi mă simţeam bine. Nu voi uita niciodată acest moment. Dacă voi câştiga din nou, va fi la fel de special, fiindcă de fiecare dată când câştigi un turneu de Mare Şlem, este ceva foarte deosebit. Am acum 30 de ani, aşa că nu pun presiune. Muncesc mult, fiindcă vizez să reuşesc din nou aici. Vom vedea dacă asta se va întâmpla", a adăugat ea.

Halep a comentat retragerea australiencei Ashleigh Barty, care era N.1 mondial când a luat această decizie: "Sigur, am fost şocată să aflu de retragerea lui Ash Barty fiindcă era cea mai bună jucătoare din lume şi a câştigat tot. Nu vreau să compar planurile de carieră şi de retragere în general, fiindcă avem vieţi diferite. Ea a realizat mai mult decât am obţinut eu la vârsta ei, aşa că nu pot face comparaţii. Nu mă aşteptam să se retragă, însă acum că a făcut-o, e clar că e mulţumită de decizia ei. Îi doresc numai bine. A fost foarte puternică pentru a lua atât de repede această hotărâre. Fiecare trebuie să decidă singur şi înţeleg asta."

"Am spus mereu că mă voi opri dacă simt că nu pot juca la cel mai înalt nivel. Nu vreau să joc dacă nu pot să cred în mine şi în abilităţile mele. Dacă nu crezi cu adevărat, nu are rost să continui. Acum, faptul că l-am cunoscut pe Patrick (Mouratoglou, noul său antrenor - n. r) şi această nouă echipă mi-a dat o nouă încredere. Ei chiar cred că pot juca tenis bun, aşa că scopul este să câştig turnee şi să fiu cât mai puternică. Voi face tot posibilul pentru a reuşi asta. Sunt pregătită şi pe deplin dedicată acestui scop. Cât despre câţi ani mi-au mai rămas, nu mă gândesc la ce va fi mâine. Nu vreau să-mi stabilesc un singur obiectiv. Scopul este doar să progresez în fiecare zi, tot timpul", a spus Halep. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!