Tenis: România a învins Peru (3-0), în Cupa Davis, după victoria de la dublu

Tenis: România a învins Peru (3-0), în Cupa Davis, după victoria de la dublu

Echipa României a învins selecţionata statului Peru cu 3-0, în barajul pentru calificările la faza finală a Cupei Davis, după ce perechea Marius Copil/Horia Tecău a dispus de cuplul cuplul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino cu 4-6, 6-3, 6-2, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Copil şi Tecău au obţinut victoria după o oră şi 44 de minute, sub privirile Simonei Halep şi ale primarului municipiului Cluj-Napoca.

Tricolorii au început mai greoi, iar peruanii, mai motivaţi şi mai inspiraţi, au reuşit un break la 2-2 în primul set, care în cele din urmă a făcut diferenţa, sud-americanii câştigând cu 6-4.

Actul secund a fost aproape perfect la serviciu pentru Copil şi Tecău, care au pierdut un singur punct. Cei doi români au reuşit un break devreme şi au condus cu 3-0, menţinând avantajul până la final, câştigând cu 6-3.

Şi setul decisiv a fost controlat de reprezentanţii României, care s-au impus fără probleme, cu 6-2.

La final, Horia Tecău (numărul 17 la dublu în lume), care şi-a anunţat recent încheierea carierei, a fost omagiat de Federaţia Română de Tenis, prin mesajul unui tânăr jucător, inspirat de cariera sa. Tecău a primit şi un tort uriaş din partea organizatorilor, făcând o poză împreună cu echipa.

În primul meci de simplu, sâmbătă, Nicolae Frunză (numărul 626 mondial la simplu şi 954 la dublu) l-a învins pe Nicolas Alvarez (392 ATP la simplu, 486 la dublu) cu 6-2, 6-4, iar în al doilea Marius Copil (275 ATP la simplu şi 479 la dublu) l-a învins pe Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 la dublu) cu 7-5, 6-2.

Duminică sunt programate şi ultimele meciuri de simplu, Marius Copil - Nicolas Alvarez, Nicolae Frunză - Conner Huertas del Pino, însă numai unul dintre ele se va desfăşura.

Din echipei României mai fac parte Ştefan Paloşi (numărul 647 la simplu şi 747 la dublu) şi Gabi Adrian Boitan (722 la simplu şi 1.311 la dublu).

Peru a venit în România fără cel mai bun jucător al său, Juan Pablo Varillas (130 ATP la simplu, 376 la dublu).

Cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară în Cupa Davis.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Foarte interesante amănunte!

4 Lumea interlopă este în doliu

5 „Vladimir Putin a căzut pe scări și a făcut pe el”