Tenis: Românul Nicholas David Ionel, calificat în finala de dublu a juniorilor la Australian Open

Tenis: Românul Nicholas David Ionel, calificat în finala de dublu a juniorilor la Australian Open

Tânărul tenisman român Nicholas David Ionel s-a calificat, alături de austriacul Leandro Riedi, în finala probei de dublu a juniorilor la turneul Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, joi, la Melbourne, în urma victoriei cu 7-5, 6-4 în faţa cuplului elveţian Jerome Kym/Dominic Stephan Stricker.

Ionel şi Riedi, favoriţii numărul cinci, au obţinut victoria după 67 de minute. Ei au luat primul set cu 7-5, după ce au avut un final mai bun, forţând la 5-5. În actul secund, Nicholas Ionel şi partenerul său au tranşat disputa întorcând scorul de la 2-3 la 5-3, câştigând cu 6-4.

Învingătorii au avut 5 aşi, iar elveţienii au reuşit 3, fiecare pereche făcând câte 3 duble greşeli. Învingătorii au avut procentaje mai bune la ambele servicii şi au dominat la mingile direct câştigătoare, 23-16.

În finala de vineri, Ionel şi Riedi vor întâlni perechea compusă din polonezul Mikolaj Lorens şi letonul Karlis Ozolins.

Pentru Nicholas David Ionel a fost a doua semifinală consecutivă de dublu la un turneu de Mare Şlem, după ce a atins penultimul act la US Open, anul trecut, alături de polonezul Wojciech Marek.

Anul trecut un alt junior român, Filip Cristian Jianu, a atins semifinalele probei de dublu la Antipozi, alături de spaniolul Nicolas Álvarez Varona.

Ultimul titlu de Mare Şlem al României la juniori a fost obţinut la dublu de Ioana Ducu şi Ioana Loredana Roşca, în 2014, la Roland Garros, după o finală cu CiCi Bellis (SUA)/Marketa Vondrousova (Cehia).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 El este interlopul care a închis Taverna Racilor. A făcut toxiinfecție și l-a reclamat pe Pescobar

2 Ion Țiriac, despre cazul Halep: „A făcut o greșeală, una singură. Dacă nu știa, e foarte trist”

3 „Sunt dezgustată” / Andreea Antonescu, după ce ar fi fost refuzată de Cătălin Bordea

4 „Mai degrabă, era așa adoptată să zic” / Prima declarație oficială a băiatului lui Buzatu despre amanta baronului PSD

5 Liderul PSD, avalanșă de gafe și minciuni în emisunea lui Gâdea, la Antena 3