Tenis: Să joci împotriva Simonei Halep înseamnă să prinzi o frântură din măreția ei (jurnalist singaporez)

Tenis: Să joci împotriva Simonei Halep înseamnă să prinzi o frântură din măreția ei (jurnalist singaporez)

Să joci împotriva Simonei Halep înseamnă să prinzi o frântură din măreția ei, a scris un jurnalist în cotidianul singaporez The Straits Times după câteva schimburi cu liderul mondial al tenisului feminin, care se pregătește la Singapore pentru Turneul Campioanelor.

Foto: (c) KEVIN LIM / The Straits Times

Autorul a mărturisit că pentru prima oară în viața sa a fost încântat să i se servească un as.

''Ca scriitor îmi doresc să interacționez cu măreția, să o investighez, să pătrund dincolo de suprafață. Am vrut să merg pe motocicletă cu Valentino Rossi și să primesc un tutorial despre șah de la Magnus Carlsen. Am vrut să pătrund în interiorul jocului, să îl observ dinăuntru, iar când WTA Tour te întreabă dacă vrei să joci cu Halep, numărul unu în lume, am spus da, bineînțeles, când?'', a mărturisit autorul, Rohit Brijnath.

''Apoi m-am panicat. Să joci contra unui mare sportiv înseamnă să te supui unui ritual de umilire. În 1923, scriitorul Paul Gallico l-a abordat pe campionul mondial la box Jack Dempsey și l-a întrebat dacă poate boxa o rundă cu el. (...) Pentru a putea scrie o poveste despre cum este să fii lovit de un expert. Iar Dempsey i-a replicat: Ce s-a întâmplat, prietene. Editorul tău nu te mai place?'', a făcut o paralelă autorul singaporez cu referire la meciul spu cu Halep.

''Halep nu este de categoria grea, dar este cea mai bună jucătoare de tenis din lume. La cei 1,68 m ai săi este cea mai mică dintre cele 11 femei care au fost pe primul loc de la Justine Henin în 2008, dar, cum i-a spus Gallico lui Dempsey, sunt aici ca să fiu lovit de ea, într-un fel de a spune'', mai spune jurnalistul.

''Anticiparea meciului cu numărul unu mondial este mai terifiantă decât realitatea. Am dormit prost, am verificat rachetele, am găsit manșonul preferat, m-am îngrijorat în legătură cu încălzirea, cu bătăile inimii, m-am gândit la scuzele pe care le puteam găsi și am făcut apel la Spes, zeița romană a speranței'', a mărturisit autorul.

Jurnalistul s-a încălzit cu Darren Cahill, antrenorul australian al Simonei, care s-a înțeles cu Halep să joace un tiebreak (până la șapte).

Simona Halep a câștigat cu 7-2 și i-a oferit șansa revanșei lui Rohit Brijnath.

''M-a întrebat dacă vreau să lungesc raliurile. Am răspuns că nu. Nu vreau să se coboare la nivelul meu, ci eu să mă apropii de al ei. După cum a scris Gallico despre întâlnirea sa cu Dempsey — "M-a învățat că oricât de dureroasă este, nu există substitut pentru experiență", a mai precizat jurnalistul.

Rohit Brijnath a menționat că Gallico s-a ales cu ''gura sângerândă și zâmbind prostește'', iar el a pierdut și al doilea tiebreak, cu 0-7.

''Ne-am strâns mâna și am schimbat câteva cuvinte, iar apoi a plecat. Bineînțeles nu am văzut-o pe adevărata Halep, pentru că nu am câștigat acest drept. Sportiva plină de adrenalină, cu capul sus, este rezervată pentru rivalele sale'', a afirmat jurnalistul, care a întrebat la cât la sută am jucat contra lui. ''Optzeci la sută'', a fost răspunsul și Halep a zâmbit. ''Am întâlnit măreția și cred că este o mincinoasă frumoasă'', a concluzionat autorul.

Simona Halep va participa la Turneul Campioanelor, alături de Garbine Muguruza (Spania), Karolina Pliskova (Cehia), Elina Svitolina (Ucraina), Venus Williams (SUA), Caroline Wozniacki (Danemarca), Jelena Ostapenko (Letonia) și Caroline Garcia (Franța). Halep este prezentă pentru a patra oară la Singapore, tragerea la sorți a grupelor fiind programată pentru vineri, la ora locală 19,30 (14,30, la București).

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...