Tenis: Serena Williams condamnă afirmațiile ''rasiste'' și ''sexiste'' ale lui Ilie Năstase

Tenis: Serena Williams condamnă afirmațiile ''rasiste'' și ''sexiste'' ale lui Ilie Năstase

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unu mondial, a condamnat luni afirmațiile ''rasiste'' și ''sexiste'' ale căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, făcute vineri, înaintea meciului cu Marea Britanie, relatează AFP.

''Sunt dezamăgită că știu că trăim înttr-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face comentarii rasiste față de mine și de copilul meu nenăscut sau comentarii sexiste față de colegele mele'', a scris Williams, câștigătoarea a 23 de titluri de Mare Șlem, pe contul său de Instagram .

???

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on Apr 24, 2017 at 12:58pm PDT

Într-o conferință de presă desfășurată înaintea meciului dintre România și Marea Britanie, Năstase a fost întrebat ce părere are despre faptul că Serena Williams este însărcinată. ''Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', a putut fi auzit Năstase spunând de jurnaliști, relatează AFP.

''Poți să încerci să mă lovești cu cuvintele tale ... poți încerca să mă ucizi cu ura ta, dar mă voi ridica mereu'', a continuat Serena.

Năstase (70 ani) a fost suspendat de Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru atitudinea sa jignitoare în timpul meciului cu Marea Britanie, din weekend, de la Mamaia, din Fed Cup.

Primul lider al clasamentului ATP, fost câștigător al turneului de la Roland Garros în 1973, a insultat o jurnalistă, arbitrul meciului, căpitanul nejucător al echipei Marii Britanii, Anne Keothavong, și pe jucătoarea Johanna Konta.

''Mulțumesc ITF pentru interesul pe care îl arată față de aceste fapte. Va avea susținerea mea totală'', a precizat Serena Williams.

''Ancheta este în desfășurare. În acest moment, este important principiul unui proces corect și riguros'', a menționat președintele ITF, David Haggerty, citat de Reuters.

''Îl vom audia și pe Năstase. Va fi un proces amănunțit, condus de manieră eficientă. Nu cred că se va da o decizie finală în următoarele două săptămâni'', a afirmat oficialul.

''Ne așteptam la o susținere patriotică pentru echipa României, dar nu ne așteptam să fie folosit un limbaj abuziv ... Ce a spus față de Johanna (Konta) și de mine ... este nepotrivit pentru oricine vorbește cu alt om'', a declarat Keothavong.

În setul secund al meciului de sâmbătă dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, la scorul de 2-1 pentru româncă, Ilie Năstase, căpitanul nejucător al României, a avut o discuție cu arbitrul de scaun, a intervenit apoi și arbitrul oficial, iar Năstase a fost trimis în tribună, pentru ca apoi să fie evacuat din incinta terenului.

Locul său pe bancă a fost luat de jucătoarea Monica Niculescu. Cîrstea a reușit apoi un break și s-a desprins la 3-1, dar meciul a fost întrerupt din nou de arbitrul elvețian. Konta a izbucnit în lacrimi și a fost nevoie ca Simona Halep să facă un apel la spectatori pentru a păstra decența în timpul meciului.

Crainicul a făcut un nou apel spectatorilor, avertizându-i că echipa României poate fi descalificată.

Cîrstea și Konta au reluat jocul după trei minute de încălzire, dar românca nu și-a mai regăsit ritmul, Konta reușind punct după punct, încheind setul cu 6-3.

Federația Internațională de Tenis (ITF) a revenit cu un comunicat și a anunțat că Ilie Năstase a fost eliminat de la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, după mai multe incidente și ''un comportament nesportiv''. Fosta glorie a tenisului a agresat verbal, potrivit presei engleze prezente la Constanța, arbitrul, căpitanul echipei britanice și pe Konta.

"Căpitanul României Ilie Năstase a fost îndepărtat din arenă în timpul celei de-a doua partide din cadrul întâlnirii din Fed Cup dintre România și Marea Britanie de la Constanța. Domnului Năstase i s-a cerut să părăsească terenul de către arbitrul ITF Andreas Egli pentru comportament nesportiv, după ce a primit 2 avertismente oficiale", a arătat un comunicat al Federației Internaționale de Tenis.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…