Tenis: Serena Williams nu va juca la Beijing (WTA); Sakkari sau Vekic, adversara Simonei Halep

Tenis: Serena Williams nu va juca la Beijing (WTA); Sakkari sau Vekic, adversara Simonei Halep

Serena Williams nu va participa la turneul feminin de tenis de la Beijing, americanca nefigurând în tragerea la sorţi a jucătoarelor înscrise în competiţia care va debuta sâmbătă, informează AFP.

Turneul din capitala Chinei beneficiază anul acesta de premii totale în valoare de 8,2 milioane dolari, principala favorită fiind românca Simona Halep, numărul unu mondial, calificată direct în turul secund, unde o va avea ca adversară pe câştigătoarea întâlnirii dintre grecoaica Maria Sakkari şi croata Donna Vekic.

Pe tabloul principal figurează şi Mihaela Buzărnescu, urmând să joace cu belarusa Aleksandra Sasnovici.

Serena Williams a primit o amendă de 17.000 de dolari la jumătatea acestei luni,pentru comportamentul ei din timpul finalei US Open, în care s-a legat de arbitraj şi a rupt o rachetă pe teren. Finala a fost câştigată de japoneza Naomi Osaka, aflată la primul său titlu de Mare Şlem.

Campioana americană, aflată acum pe locul 16 mondial, a declarat forfait şi în 2016 pentru două turnee în China şi unul în Singapore, înainte de a se retrage din circuit, anul trecut, când a adus pe lume primul ei copil.

Cea mai mică dintre surorile Williams, care a împlinit miercuri 37 de ani, a revenit în circuitul feminin în acest an, cu speranţa de a câştigat cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, ceea ce i-ar permite să egaleze recordul australiencei Margaret Court.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea; editor online: Magdalena Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”