Tenis: Serena Williams și Angelique Kerber vor disputa finala Openului Australiei

Tenis: Serena Williams și Angelique Kerber vor disputa finala Openului Australiei

Finala feminină de simplu din cadrul Openului Australiei la tenis ediția 2016 se va disputa între americanca Serena Williams, numărul unu mondial, și germanca Angelique Kerber, cap de serie numărul 6 la această competiție. Joi la Melbourne, în penultimul act, Serena Williams, deținătoarea trofeului și principala favorită, a învins-o cu 6-0, 6-4 pe poloneza Agnieskza Radwanska (nr.4), în timp ce Angelique Kerber a dispus tot în două seturi, 7-5, 6-2, de britanica Johanna Konta, calificându-se pentru prima oară în cariera sa într-o finală de Mare Șlem.

În vârstă de 28 ani, Kerber a participat de opt ori până acum la Australian Open, nereușind să depășească faza optimilor de finală, pe care a atins-o în 2013 și 2014. Ea este prima jucătoare germană care va disputa finala de la Melbourne, după Anke Huber în 1996.

Serena Williams și Angelique Kerber s-au întâlnit de șase ori până în prezent, reprezentanta Statelor Unite reușind să se impună de cinci ori. Singurul succes al germancei datează din anul 2012.

"Va trebui să joc cel mai bun tenis pentru a avea șansa mea", a recunoscut Kerber, referindu-se la adversara sa din finala de sâmbătă.

În vârstă de 34 ani, Serena Williams are ocazia să-și treacă în palmares al 23-lea trofeu de Mare Șlem, dacă se va impune la Melbourne, apropiindu-se astfel de deținătoarea recordului de victorii în turneele majore, australianca Margaret Court, cu 24 de titluri de Grand Slam cucerite între 1960 și 1973.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...