Tenis: Serena Williams şi Naomi Osaka, adversare în sferturile de finală la turneul de la Toronto (WTA)

Tenis: Serena Williams şi Naomi Osaka, adversare în sferturile de finală la turneul de la Toronto (WTA)

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Toronto, dotat cu premii totale de 2,83 milioane dolari, urmând să aibă ca adversară pe japoneza Naomi Osaka.

Cea mai mică dintre surorile Williams, triplă campioană la competiţia canadiană, a trecut joi, cu 7-5, 6-4, de rusoaica Ekaterina Alexandrova, venită din calificări, în timp ce Osaka a învins-o tot în două seturi, 7-6 (7/4), 6-4, pe poloneza Iga Swiatek, venită din calificări.

Naomi Osaka a câştigat ambele meciul disputate până acum împotriva Serenei Williams, ultimul dintre ele în urmă cu aproape un an, în finala Openului Statelor Unite.

Tot joi, canadianca de origine română Bianca Andreescu s-a impus în trei seturi, 6-1, 6-7 (9/7), 6-4 în faţa olandezei Kiki Bertens, favorita numărul 5, avansând în sferturile de finală la Toronto, urmând să lupte pentru un loc penultimul act cu Karolina Pliskova din Cehia, învingătoare cu 6-3, 7-5 înf aţa estoniencei Anett Kontaveit.

Românca Simona Halep, care a trecut fără probleme, cu 6-2, 6-1 de rusoaica Svetlanta Kuzneţova, o va înfrunta în sferturile de finală pe cehoaica Marie Bouzkova, venită din calificări. Aceasta a eliminat-o în două seturi simetrice, 6-2, 6-2, pe lituanianca Jelena Ostapenko, după ce reuşise să o învingă în turul precedent de americanca Sloane Stephens.

Rezultate - optimi de finală:
Simona Halep (România) - Svetlana Kuzneţova (Rusia) 6-2, 6-1
Marie Bouzkova (Cehia) - Jelena Ostapenko (Lituania) 6-2, 6-2
Serena Williams (SUA) - Ekaterina Alexandrova (Rusia) 7-5, 6-4
Bianca Andreescu (Canada) - Kiki Bertens (Olanda) 6-1, 6-7 (7), 6-4
Elina Svitolina (Ucraina) - Belinda Bencic (Elveţia) 6-2, 6-4
Sofia Kenin (SUA) - Daiana Iastremska (Ucraina) 6-2, 6-2
Karolina Pliskova (Cehia) - Anett Kontaveit (Estonia) 6-3, 7-5
Naomi Osaka (Japonia) - Iga Swiatek (Polonia) 7-6 (4), 4-6

În sferturile de finală vor avea loc partidele: Smona Halep (România) - Marie Bouzkova (Cehia), Karolina Pliskova (Cehia) - Bianca Andreescu (Canada), Sofia Kenin (SUA) - Elina Svitolina (Ucraina) şi Serena Williams (SUA) VS. Naomi Osaka (Japonia).
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina