Tenis: Serena Williams solicită scuze din partea lui Tennys Sandgren

Tenis: Serena Williams solicită scuze din partea lui Tennys Sandgren

Fostul lider mondial al tenisului feminin Serena Williams a cerut miercuri compatriotului său Tennys Sandgren, eliminat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, să-i prezinte scuze pentru un tweet cu caracter rasist, informează AFP.

"Eu nu am nevoie, nici nu le vreau, dar există un grup de persoane care merită să primească scuze", a scris fosta regină a tenisului feminin pe contul său de Twitter.

"Nu pot să mă uit la fiica mea şi să-i spun că asist pasivă. Nu, ea va şti prin exemplul meu cum să se apere şi să-i apere pe alţii", a adăugat Serena.

În timpul transmisiunii partidei din sferturile de finală pierdută de Sandgren în faţa sud-coreeanului Hyeon Chung (6-4, 7-6 (7/5), 6-3 pentru asiatic), Williams, care a adus pe lume primul său copil în luna septembrie şi care nu a mai apărut în circuit din ianuarie 2017, le-a cerut fanilor săi să "schimbe postul".

Tweet-ul în cauză, şters după aceea de Sandgren, înfăţişa două fotografii cu Serena Williams care îşi manifesta furia după înfrângerea din semifinala US Open 2015, în faţa italiencei Roberta Vinci, alături de mesajul "dezgustător".

Tennys Sandgren s-a lansat într-un atac virulent împotriva presei după publicarea unor articole care îl acuză de legături cu extrema dreaptă, miercuri la Melbourne.

Senzaţia turneului, acest jucător necunoscut în urmă cu zece zile, a fost bănuit de legături cu extrema dreaptă din cauza unor mesaje pe care le-a publicat în ultimii ani pe contul său de Twitter şi din cauza reputaţiei anumitor persoane pe care le urmărea pe această reţea de socializare.

După eliminarea în sferturile Australiei Open, Sandgren a luat cuvântul la începutul conferinţei de presă pentru a da citire unei declaraţii: "Voi vreţi să puneţi oamenii la colţ pentru a le putea controla lumea conform ideilor voastre preconcepute. În concepţia voastră, soarta mea a fost pecetluită de un număr de 'follows' şi 'likes'. Voi dezumanizaţi lumea cu stiloul şi cu hârtia", a acuzat jucătorul.

În unul din mesajele sale, el părea că susţine o teorie a complotului ce o viza pe Hillary Clinton şi a preluat, de asemenea, o înregistrare video cu un personaj american de extrema dreaptă, Nicholas Fuentes. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”