Tenis: Serena Williams, "surprinsă plăcut" să fie cap de serie la Wimbledon

Tenis: Serena Williams, "surprinsă plăcut" să fie cap de serie la Wimbledon

Americanca Serena Williams, fostul lider mondial al tenisului feminin, a mărturisit că este "surprinsă plăcut" de decizia organizatorilor de la Wimbledon de a-i acorda statutul de cap de serie la turneul de Mare Şlem pe iarbă care începe luni, scrie AFP.

Sportiva de 36 de ani, care a câştigat de şapte ori turneul de la Wimbledon, va fi cap de serie N.25, ceea ce îi permite să evite un adversar puternic în primul tur.

Serena Williams, care a născut o fetiţă în septembrie 2017, şi se află pe locul 181 în ierarhia WTA, a intrat pe lista capilor de serie datorită organizatorilor, decizie care a contrastat cu cea luată la Roland Garros, unde nu a figurat pe lista favoritelor.


Foto: (c) Jed Leicester / AP


"Am fost surprinsă plăcut. Am venit aici aşteptându-mă să nu fiu probabil cap de serie", a afirmat duminică Serena Williams într-o conferinţă de presă, cu o zi înainte de starul competiţiei.

"Ştiu că Wimbledon tinde să urmeze propriul său drum. Asta îl face să fie deosebit", a spus ea, referindu-se la faptul că organizatorii acestui turneu îşi rezervă dreptul să schimbe capii de serie pentru a asigura "o tragere la sorţi echilibrată".

"M-am gândit că este ceva foarte nobil şi cool", a spus Williams despre gestul organizatorilor.

Principala favorită a ediţiei 2018 de la Wimbledon este românca Simona Halep, actualul lider mondial.
AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /