Tenis: Serena Williams va reveni pe 30 decembrie, la Abu Dhabi

Tenis: Serena Williams va reveni pe 30 decembrie, la Abu Dhabi

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams îşi va face reintrarea pe terenurile de competiţie la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, pe 30 decembrie, au anunţat duminică organizatorii din capitala Emiratelor Arabe Unite.

În vârstă de 36 de ani, Serena Williams nu a mai jucat în concursuri din luna aprilie, în perspectiva aducerii pe lume a unei fetiţe, în septembrie.

La această revenire, fosta lideră mondială o va întâlni pe letona Jelena Ostapenko, câştigătoare a ultimului turneu de la Roland Garros, meciul fiind o premieră pentru cele două.

Chiar duminică, Jelena Ostapenko a disputat meciul pentru locul 3 al turneului demonstrativ de la Hua Hin (Thailanda), competiţie câştigată de nr. 1 mondial, românca Simona Halep (6-2, 6-3) în finală cu Karolina Pliskova (Cehia), letona ocupând locul 4, după ce a fost învinsă şi de britanica Johanna Konta. cu 6-3, 6-2.

Serena Williams, care la începutul acestui an a cucerit pentru a 7-a oară trofeul la Openul Australiei, în ianuarie, al 23-a titlu de Mare Şlem, într-un moment în care era însărcinată, a născut-o pe 1 septembrie pe Alexis Olympia, după care s-a căsătorit pe 15 noiembrie cu Alexis Ohanian, 34 de ani, cofondatorul site-ului Reddit.

"Sunt încântată să-mi fac reintrarea la Abu Dhabi", a declarat Serena Williams pentru site-ul organizatorilor turneului. Ea ar urma să participe apoi la Openul Australiei, în ianuarie.

În cazul unui nou succes final, fosta lideră mondială ar egala recordul celui mai mare număr de titluri la simplu cucerite de un jucător (femeie sau bărbat) în Marele Şlem, în prezent deţinut de australianca Margaret Court, cu 24 de astfel de victorii. AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”