Tenis: Serviciul m-a ajutat mult azi, a afirmat Simona Halep după victoria cu Veronika Kudermetova

Tenis: Serviciul m-a ajutat mult azi, a afirmat Simona Halep după victoria cu Veronika Kudermetova

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită a turneului Australian Open, a declarat că serviciul a ajutat-o foarte mult în meciul câştigat vineri contra rusoaicei Veronika Kudermetova, în turul al treilea al competiţiei de la Melbourne.

''Ştiam că loveşte foarte puternic şi plat, aşa că trebuia să stau tare pe picioare şi cred că serviciul m-a ajutat mult azi'', a comentat Halep imediat după meci, potrivit site-ului oficial al turneului. Românca a pus în teren primul serviciu în procentaj de 73%, faţă de doar 42% cât a avut Kudermetova.

''Întotdeauna e dificil când joci pentru prima oară cu cineva'', a mărturisit Halep, victorioasă cu 6-1, 6-3 în faţa rusoaicei .

Kudermetova a servit mai puternic (cu 171 km/oră, faţă de 157 km/oră) decât Halep, care a menţionat că a lucrat mult în extra-sezon pentru a se întări la fiecare element al jocului său, inclusiv serviciul.

Rusoaica a comis însă 38 de erori neforţate în acest meci, pe car el-a încheiat cu 17 winners. Halep ''a combinat precizia cu agresivitatea'', după cum scrie site-ul WTA, reuşind 12 de winners şi făcând doar 12 erori neprovocate.

Kudermetova (36 WTA) a reuşit în ultimele şase luni victorii la jucătoare de top 10 precum Elina Svitolina şi Karolina Pliskova.

''Terenul este mai rapid decât anul trecut - şi nu e uşor pentru mine, deoarece trebuie să fiu rapidă şi să blochez uneori forţa adversarei, dar îmi place'', a mai spus Halep.

În privinţa adversarei din optimi, care poate fi poloneza Iga Swiatek, Halep are o revanşă de luat, după ce aceasta a învins-o în octombrie, la Roland Garros cu 6-1, 6-2.

''E o mare provocare, deoarece m-a zdrobit'' la Roland Garros, a spus Halep, zâmbind.

''Până acum am avut meciuri dificile, dar mă bucur că după turul al treilea mă simt mai bine, atât ca joc, cât şi fizic. În prima săptămână este vorba, cum spunea Pete Sampras, despre supravieţuire, pentru că nu poţi câştiga un Grand Slam în prima săptămână'', a concluzionat Halep.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...