Tenis: Simona Halep - Pandemia m-a adus într-o stare la care visam

Tenis: Simona Halep - Pandemia m-a adus într-o stare la care visam

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, după titlul cucerit luni la Roma, că pandemia de coronavirus a adus-o într-o stare la care visa, eliberând-o de presiune, iar acum fiind mai matură, mai relaxată.

''Cred că sunt mai matură acum. Pandemia m-a adus într-un loc la care visam. Sunt mai relaxată deoarece am văzut că lucrurile cele mai dificile sunt în viaţă în general, nu în sport. Aşa că faptul că pot să fac la un nivel bun ceea ce fac de şapte ani e un lucru mare. Sunt mândră de asta, sunt recunoscătoare că pot să fac aceste lucruri măreţe şi să dau totul deoarece sunt aici pentru că îmi doresc să fiu. Nu mă forţează nimeni, nimeni nu mă împinge să vin aici. Vine pentru că iubesc tenisul şi îmi plac aceste emoţii. În pandemie mi-au lipsit aceste emoţii, iar acum nu mă mai lupt cu ele. Le doresc din nou şi acum le gestionez mult mai bine ca înainte'', a declarat Halep pentru site-ul WTA după titlul obţinut la Roma.

Simona Halep a recunoscut că visa de mult la trofeul de la Roma, din 2013.

''Am jucat un tenis bun aici, dar am pierdut de două ori la rând în finală, iar după a doua am fost foarte dezamăgită pentru că am pierdut deoarece nu am jucat jocul meu. Acum sunt foarte fericită că pot lua trofeul acasă. Am jucat un tenis bun toată săptămâna. Bineînţeles că finala nu a fost cum ne doream, cu retragerea Karolinei, dar am început bine şi am avut încredere după primul set şi m-am bucurat de tenis. E foarte plăcut să câştigi la Roma'', a mai spus numărul doi mondial.

Halep a rememorat ediţia din 2013 a turneului de la Foro Italico, la care a început ascensiunea sa. Simona ocupa atunci locul 64 în lume şi a intrat pe tablou din calificări, după care le-a învins pe rând pe Svetlana Kuzneţova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci şi Jelena Jankovic, înainte de a se înclina în faţa Serenei Williams în semifinale. Ulterior, Halep a câştigat primele sale şase titluri WTA, la Nurnberg, s'Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, încheind anul pe locul 11 în lume, pentru ca după câteva săptămâni din 2014 să intre în top 10.

''Îmi amintesc acele vremuri ca şi cum ar fi ieri şi emoţiile pe care le aveam. Fiecare meci a fost o nebunie, cu o jucătoare foarte bună în fiecare zi. Emoţiile au fost mari. Nu ştiam cum să le gestionez, pentru că era cel mai mare turneu pentru mine. Faptul că am venit din calificări şi le-am învins pe tabloul principal era ceva pentru mine. Jucând mai bine de la o zi la alta şi găsind un ritm, găsind resurse pentru a câştiga meciurile în faţa unor jucătoare de top mi-a dat încredere. Nu voi uita niciodată acest turneu, pentru că aici a început totul. După aceea a fost o nebunie să câştig şase titluri WTA în acel an şi să închei pe 11. A fost un an uimitor. Trebuie să recunosc că e poate favoritul meu, deoarece am simţit nivelul cel mai înalt şi nu l-am scăzut de atunci. Sunt recunoscătoare pentru aceşti şapte ani şi că am obţinut acest titlu. Am muncit destul şi cred că l-am meritat'', a relatat Halep.

Simona Halep a intrat în top 10 mondial în ianuarie 2014, iar în fiecare an de atunci a încheiat pe una din primele două poziţii.

''Wow. E o nebunie. Trebuie să păstrez asta în minte de fiecare dată când am un moment greu. O voi spune echipei mele, poate merit ceva pentru asta (râde, n. red.). E ceva uluitor ce am reuşit. Şi din 2013 nu am ieşit niciodată din top 10. Sunt mândră de asta'', a comentat Halep.

Simona Halep a ajuns la 14 meciuri câştigate la rând şi a obţinut titlul la ultimele trei turnee la care a participat, urmând să fie principala favorită la Roland Garros.

''Nu ştiu la ce să mă aştept, deoarece nu am mai jucat la un turneu de Mare Şlem într-o bulă (nu a participat la US Open, n. red.), dar sunt destul de sigură că va fi ceva similar cu ce am întâlnit la ultimele turnee. Cu presiunea sunt obişnuită. Am fost numărul unu mondial şi am jucat la un Grand Slam, aşa că a fost mai multe presiune ca acum. Nu mă voi gândi la asta. Dacă lumea crede că sunt favorită, foarte bine, eu nu mă gândesc la asta, deoarece fiecare meci este o bătălie şi toată lumea o doreşte cu disperare. Mă voi concentra pe jocul meu, cum am făcut-o aici (la Roma, n. red.), cum am făcut-o la Praga. Nu mă stresez în legătură cu rezultatele. Trebuie să fim recunoscătoare că avem şansa de a juca din nou în aceste condiţii dificile şi să le mulţumim oamenilor care sunt foarte răbdători cu noi, deoarece suntem morocănoase uneori. Ei fac ca totul să fie mai simplu, să fie mai sigur. Trebuie să fiu calmă, să mă bucur de tenis şi să dau tot ce pot când ies pe teren. Acesta este obiectivul meu principal'', a explicat Halep.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf