Tenis: Simona Halep afirmă că încheie încrezătoare un an ''incredibil de dificil''

Tenis: Simona Halep afirmă că încheie încrezătoare un an ''incredibil de dificil''

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a afirmat, într-o postare în social media, că încheie încrezătoare că va juca din nou foarte bine, după un an ''incredibil de dificil'' şi după ce a fost nevoită să se retragă, din motive medicale, înaintea semifinalei cu Jaqueline Cristian, de la Linz (Austria).

''Ei bine... 2021 a fost hmmmm, dificil de descris. Ca să fiu sinceră, a fost un an incredibil de dificil. Chiar înainte de a începe am primit o lovitură în inimă, deoarece am pierdut o rudă foarte apropiată, sora tatălui meu, mătuşa mea. A fost o persoană puternică, specială şi va rămâne mereu în inimile şi amintirea noastră. A fost un moment foarte greu pentru mine şi mi-a luat ceva timp pentru a accepta, dar în cele din urmă am înţeles că aşa e viaţa şi trebuie să trecem peste durere şi să rămânem puternici'', a scris Halep.

''Am fost epuizată emoţional multă vreme şi apoi am început să am mici accidentări, până a venit cea mare, accidentarea la gambă de la Roma. Nu am ştiu cum să o gestionez, pentru că nu m-am mai confruntat niciodată cu aşa ceva. Doream foarte mult să joc, dar nu am putut să joc timp de câteva luni şi am fost nevoită să ratez iubitul meu turneu de la Roland Garros şi nu am putut să îmi apăr titlul la Wimbledon. Am început fără încredere şi să mă întreb dacă voi putea reveni unde am fost, dacă pot să am încredere în corpul meu că va rezista'', a adăugat fostul lider mondial.

Halep a suferit o ruptură musculară la gamba stângă, pe 12 mai, la Roma, lipsind din circuit până în august, când a revenit cu o victorie la Cincinnati, înainte de a se abandona din cauza unei ''mici rupturi musculare'' la aductorii piciorului drept.

''Derulând până la momentul actual, cel mai mândră, după aceste provocări, este că azi sunt încrezătoare că voi juca bine din nou şi, cu multă muncă, voi reuşi să creeze momente frumoase pe teren. Anul nu a început bine, dar se încheie într-o manieră pozitivă şi sunt emoţionată pentru ceea ce va urma'', a concluzionat Halep (30 ani), care ocupă locul 22 şi va încheia pentru prima oară, după opt ani, în afara top 20 mondial.

Simona Halep a ţinut să le mulţumească antrenorului australian Darren Cahill, lui Daniel Dobre, lui Adrian Marcu şi fizioterapeuţilor cu care a colaborat în acest an: ''Mulţumiri lui Darren, pentru că a fost alături de mine în aceste vremuri dificile. Mulţumiri lui Daniel, pentru că mi-a fost mereu alături. Mulţumiri noului meu antrenor Adrian, pentru că a revenit şi mi-a adus încredere şi zâmbet pe teren. Mulţumesc fizioterapeuţilor mei (Kinetic Sport Medicine) pentru că au avut grijă de mine de fiecare dată''.

Halep, care nu a câştigat niciun titlu în 2021, pentru prima oară după opt ani, având o finală, la Transylvania Open, a mulţumit şi familiei, care a susţinut-o ''necondiţionat'', le-a mulţumit prietenilor apropiaţi, care i-au fost alături, dar şi soţului, pentru că este în viaţa sa.

''2022, aştept cu nerăbdare să te întâlnesc, dar acum e vremea vacanţei!!!'', a a transmit Halep în încheiere.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…